så här kan vi inte..

Nu börjar jag lessna på alla dystra rubriker, alla svarta rubriker som talar om att anställda inom industrin kommer tappa sina jobb
Jodå, det är lika irriterande och illa att läsa om alla andra som blir utan sina jobb, ingen tvekan om det. Men de industrijobb som försvinner här i trakten drabbar till stor del medlemmar i IF Metall. Dessa ligger mej varmast om hjärtat.
Eftersom jag själv har min anställning i just industrin så börjar jag bli smått orolig.

Nu lyser dessa svarta rubriker igen, 380 personer får lämna VOLVO. Vi vet sedan någon vecka tillbaka att 500 arbetstillfällen kommer försvinna på fabriken till semestern 2015, å vem vet vad som hinner hända innan dess, kanske fler, kanske en uppgång eller ingenting.
Hur som helst. De som nu får lämna är anställda i bemanningsbranchen.
Många av dem har endast 14 dagars uppsägningtid. Tack o hej med kort varsel. Hur många av oss andra skulle ställa om våra liv på 14 dagar.
Blir ju en lagom ljus tillvaro där kring lucia.

Vi kan inte ha det såhär på arbetsmarknaden. Den enskilda individen ska vara ett gummiband för arbetsköparnas orderböcker. Den enskilde ska ta hela smällen om siffrorna sviker tillfälligt eller under en längre tid.
Tillvaron för anställda i bemanningsbranchen är tuff. Har jag jobb nästa månad? Kan jag flytta hemifrån ? Kan vi betala amorteringen på huset nästa månad ? Kan mina barn åka med på skolutflykten eller kan vi verkligen köpa cykeln till julklapp osv osv. Tänk dej själv att jobba under de förhållandet att du inte vet om du har en lön nästa månad. Du ska vara flexibel, alltid finnas till hands, bli flyttad hit och dit som uthyrd och klagar du så slutar din telefon att ringa.
Vi måste får ordning och reda på arbetsmarknaden, med riktiga anställningar och trygga jobb.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.