ordning och reda

IMG_9807

Ordning och reda på ett skrivbord i en annan del av min tillvaro. Pluggar man så pluggar man.
Ordning och reda ska det även vara på vår arbetsmarknad. Så att LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson och Socialdemokraternas Stefan Löfven i går gjorde ett gemensamt utspel kring vikten av att skapa just ordning och reda på arbetsmarknaden är kanonbra. Vi måste få stopp på osäkra och otrygga anställningar, på ökningen av arbetsskador och dödsfall på våra arbetsplatser. Vi måste hålla lönenivåerna uppe och inte ställa arbetstagare mot arbetstagare där vinnaren blir den som jobbar billigast, helst gratis.
Att sedan arbetsmarknadsminister Svantesson kritiserar detta och säger att S och LO bygger murar mot välden är ganska förvånande. Menar hon och regeringen att kollektivavtal som styr upp löner och villkor för ALLA på vår arbetsmarknad är att bygga murar ???. Skrämmande och irriterande. Man förordar alltså lönedumping och konkurrens på olika villkor..På något annat sätt kan jag inte tolka det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.