tråååååååkigt !

Ska väl börja med att säga God Fortsättning på det nya året. Undrar förresten hur länge det är okey att säga gott nytt år och god fortsättning. Kanske är det i dag när det blev vardag igen.
Å vilken grå tråkigt vardag sen..

2 januari, en dag jag kommer minnas och komma ihåg. Det är egentligen en dag som man skulle ta och riva bort ur almanackan. Vad är det då som gjort den så grå och trååååååkig.
Jo, vi inom IF Metalls klubbstyrelse kallade tillsammans med Unionen till presskonferens i dag. En presskonferens med anledning av att Volvo sista dagen innan julledigheten lät meddela att ” det definitiva beslutet nu är taget, monteringen flyttar från Umeå”…Tack, det var nog den sämsta julklappen anställda fått.
Ett sådant beslut var väl väntat, men det är nog först nu som man känner av att ”resan mot slutet” påbörjas. Vi har gjort liknande resor förut, men då av andra anledningar, och med vetskapen av att när konjunkturen vänder finns jobben kvar. Så är det inte nu. 500 jobb på fabriken försvinner punkt och slut. Dessutom kommer flera hundra andra att drabbas utanför fabriken, många av dessa är också IF Metall medlemmar.

Nästa möte var inte mer upplyftande det. Ett stormöte med ett 80 tal IF Metallmedlemmar som jobbar åt bemanningsföretaget Lernia och som nu antingen redan fått sluta eller slutar inom kort. Totalt slutar ca 300 st nu i dagarna. Deras tjänster behövs inte längre på ovan nämnda fabrik. Information om allt man som arbetslös måste tänka på och göra, information om försäkringar, IF Metalls kompetensbank, och vad kan en bank nära oss ställa upp med. Ni kanske kan förstå att där inte jublades och var muntra miner.
Hur ska framtiden te sig ? Vilka jobb ska man söka tillsammans med ca 300 andra, som blir arbetslös samma dag? Kan man bo kvar, måste jag flytta osv…Frågorna är många men svaren är få.
2014 kommer bli ett år av utmaningar, och dessa utmaningar började idag, en trååååååkig grå trist dag i en annan del av verkligheten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.