lite coolt

Jo men visst är det väl lite ”coolt” allt som händer inne i Umeå stad. Det byggs i snö, både stora och små byggnader. Det skulpteras helt fantastiska skulpturer i is. Det lyser röda och blå lampor på träd och det spelas musik i det fria luftrummet. Antar att det bara är början och jag skulle vilja se aktiviteterna i natt, säkert som i tomteverkstan.
Jag tror dessa dagar när det är invigning av kulturhuvudstadsåret blir riktigt häftiga.
Visst, det har och kommer nog ha kostat en hel del stålar innan året är över, men det är först när allt är klart och betalt vi kan säga om det var värt det.
Alla byggnationer skulle säkert gjorts ändå,( ja inte de i snö och is) nu kanske det blev lite mycket på en gång, men även där tror jag att det kommer bli snyggt och trevligt när det är klart. Prislappen för byggnationerna och vad som eventuellt fått/får stå tillbaka för att det byggs, tänker jag inte kommentera för det vet jag inget om.

Hur som helst, jag trivdes för första gången på länge att gå genom stan i eftermiddags. Bara från i går hade en hel del hänt och jag ser fram mot helgen. Kommer likt en turist ha kameran i högsta hugg. För i helgen drar vi in från landet wischan, in till stan eller jag menar huvudstan i snö för att ta del av en stad i ljus och snö.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.