nu kanske vi ska lugna ner oss lite..

Knappt har kulturhuvudstadsåret börjat förrän tankarna flyger i spinn för en del här i Umeå, Västerbotten och Norrland.
Hörde under gårdagen en massa inlägg på radion om att ”Umeå borde söka vinter OS 2026”..Men herrejösses säger jag.
Hur och Varför är frågor jag ställer mej.
Jag gillar OS, men jag gillar inte att det går i Sotji, eftersom det kommit fram ( tack o lov) att människor där blir utnyttjade, tvångsflyttas från sina hem för att ge plats åt skrytbyggen. Arbetarna får arbeta och bo under fruktansvärda förhållanden osv. Av samma anledning gillar jag inte att Hockey Wm hålls i diktaruren Vitryssland, inte heller att fotbolls Wm ska hållas i Brasilien.
Inget av detta skulle vi väl tillåta ske här i Umeå; Västerbotten, Norrland ..eller ?..så för den skull helt Ok men ett OS i Umeå. MEN, NEJ NEJ NEJ inte en chans att jag tror på iden, vill inte se den utredas, eller för allt i världen bli verklighet, inte ens en ansökan vill jag läsa eller höra om.

Jag hoppas verkligen att inte en enda betald arbetstimme för någon människa kommer gå åt till att ens fundera mer i frågan.
Lägg dom pengarna, energin och tankeverksamheten till att få ordning på barnomsorg, skolor, äldrevård, snöröjning, gatlysen, bostäder till hemlösa och att familjer och barn som lever i fattigdom får hjälp.
Inte en krona…
Se dessutom till att det blir ett plus på sista raden i bokslutet för kulturhuvudstadsåret.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.