det är provocerande

Man kan tappa andan för mindre. Man kan bli provocerad för mindre.
Det som nu stör min kvällsfrid och mitt deltagande i OS är att jag återigen tar del av rubriker, inlägg, nyheter och diskussioner från mun till mun.

Makteliten med sina direktörer tjänar i snitt lika mycket som 46 arbetare, det gäller då näringslivets direktörer.. Man har jämfört maktelitens inkomtutveckling med industiarbetare för att där finns lönestatistik sedan 1950. Ställer man siffran mot en undersköterska, ja då är det 52 gånger mer och mot en städare 59 gånger mer. Siffrorna bygger på SCBs siffror.
Sjukt, det är sjukt. Va fasiken gör dessa gubbar ( ja, det är mest gubbar) som gör dem värda 46-59 gånger mer än andra..? Jag blir provocerad.

Nästa som gör andingen ojämn är när jag läser om att det ska regna guld över styrelsen för ett av de bolag som många av våra medlemmar jobbar i. Ett företag som kommer flytta delar av sin verksamhet från orten, för att….spara pengar !
Enligt SvD Näringsliv så funderar man på att höja arvodena till styrelsen med 15-25 procent..Vilket skulle ge en ersättning på runt 1 miljon för ledamöter i den styrelsen.
Sjukt, det är sjukt.

I samma veva så kan man läsa om Jessica Polfjärd (M) som säger att en höjning av taket i a-kassan skulle få stora negativa effekter på sysselsättningen. Och att i stället för att prioritera ökade kostnader som MINSKAR DRIVKRAFTEN TILL ARBETE OCH UTÖKAT ARBETSUTBUD så vill man satsa på reformer och en arbetsmarkandspolitik som gör att fler kommer i arbete.

Ja det är väl bra, alla ska ha jobb, men till vilket pris och i väntan på jobben ska man för fasiken kunna överleva. Hon skulle gärna få komma hit. Berätta för de som inom ett år kommer förlora jobbet för att de företag de jobbar på väljer att flytta jobben utomlands, för att tjäna mer pengar, pengar som går rakt ner i en redan fet plånbok Kom hit och berätta att ”det är bra om ni har låg a-kassa för då söker ni jobb och ni är lätta att anställa om ni har låga lönekrav”
.Välkommen hit Jessica Polfjärd och andra i makteliten. VI här i Västerbotten har en rad företag som gjort sin ekonomiska resa utomlands.

Det är bara att återigen konstatera att det är skillnad på klackeskor, lackeskor och stålhätteskor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.