bevisar vad ????

Läser i Sundsvallstidningen att ordförande för Centerpartiet i Sundsvall, ska göra någon slags utmaning..
Han ska tillsammans med några andra under EN VECKA !! leva på 129 kronor om dagen. Vet ni vad 129 kr om dagen är?
Jo det är minimibeloppet för vad en ensamstående, vuxen person får i försörjningsstöd..129 kr!
Dessa 129 kr ska räcka till mat, kläder, hygien, förbrukningsartiklar , fritidsaktiviteter, mobilabbonemang osv. Hyra och el räknas inte in.

Han har tänkt lösa sin utmaningsvecka med att göra storkok och ta med matlådor till jobbet. Han är även en duktig person som äter både frukost, lunch och middag så han har en del matkostnader.
Men lyckost honom som har råd att äta 3 stadiga mål om dagen, skulle han nu missa en vecka …vad gör det ?

Syftet med utmaningen är att belysa situationen för invånare som lever med försörjningsstöd.

Han säger att ”Det finns en grupp människor i vår stad som har en väldigt tuff vardag, där de lever på gränsen till vad som är anständigt. Om vinterjackan går sönder finns det inget utrymme att köpa en ny”
Jag anser då att dom inte ens lever på gränsen till vad som är anständigt, dom lever under den gränsen.

Han säger även att ”Det är jättestor skillnad att leva på bidrag och att ha en lön. Men det kanske krävs att man har levt på minimibeloppet för att inse hur viktigt det är med en egen inkomst.”
Jodå, visst tusan är det bättre att ha en egen inkomst än att leva på försörjningsstöd. Men vad ska folk göra som är utförsäkrade ut a-kassan, utförsäkrade ut sjukförsäkringen och inte får något jobb. Inte får jobb pga att dom är sjuka, skadade eller helt enkelt att det inte finns något jobb..Tror deras val är ganska lätt om dom hade något.

Jag tycker sådana här ”utmaningar” är löjliga. Om det ska vara en UTMANING, lev då en månad eller två på försörjningsstöd. Gå på de möten som andra måste gå på, svara på alla obekväma frågor, fråga familjen eller vänner om du får låna pengar, tvinga se dej om och lappa saker i hemmet som du kan tänkas/tvingas sälja, svara på frågorna och känn pressen om att bli frisk, bli hel, skaffa dej ett jobb.
Dessutom kanske det vore bra att övernatta i en portuppgång eller två. Tvingas gå hungrig för du bara har råd med två mål mat om dagen, inte ha en telefon att surfa runt på. Tvingas tacka nej när vänner och bekanta gör ”roliga” saker och så vidare. Då min herre vore det en utmaning. Nu ger det då mej ett löjets skimmer och näst intill ett förlöjligande av de som verkligen inte har något val om dom ska anta utamingen om 129 kr dag eller inte..
En vecka…hur svårt kan det vara, när man har ett varmt och ombonat hem att gå hem till…

2 kommentarer

  1. Agneta

    Ja, hur svårt kan det vara, när basvaror redan finns i kylen och frysboxen. Och hygienartiklar och kläder med säkerhet inte behöver inhandlas de närmaste månaderna för att garderoberna och skåpen redan är sprängfulla. Dessutom lär han väl knappast behöva gå till frisören eller inhandla mediciner under denna enda vecka. Jag läste i en tidning att en vanlig person med inkomst mellan 25000-30000/ månad klarar sig i sex veckor om inkomsten plötsligt skulle utebliva.
    Så låtsaslek inte med andras verklighet….utan gör om och gör rätt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.