självklart

Varför IF Metall lägger sig i SEKOs konflikt frågade en ”person”..
Ja det är väl jäkligt enkelt
Anställningsvillkor och trygghet på jobbet angår oss alla.
Det är bara en tidsfråga innan ditt, mitt , hans och hennes jobb är nästa på tur.
Turen att få stå där med mössan i hand vid grinden, vid dörren eller öppningen och fråga, smila, tigga och be om att få jobba ett par timmar till, kanske en dag, gärna en vecka.
Flexibilitet kallar arbetsgivarna det ifall ni undrar
Tjäna mer pengar heter det
Makt stavas det

Klar som fasiken att vi lägger oss i, det borde alla göra. Anställda inom kommunala sektorer, lärare, butiksanställda, inom hemtjänst, inom bemanningsföretag, inom transport, inom sjukvården m.fl. Flera av dessa sektorer är redan drabbade av timanställningar och visstidsanställning in i evigheten..
Men vi alla kan och kommer drabbas/drabbas mera om Veolia och Almega vinner fajten..

Dessutom fick Folkpartiet nu luft i lungorna och vill bland annat att man bör se över om fackföreningarnas åtgärder verkligen står i proportion till konflikten och att man kan behöva begränsa möjligheten till sympatistrejker.

Jag häpnar. Politiker ska hålla fingrarna från förhandlingsfrågor och den svenska modellen som dom med ena mungipan säger sig värna om.
En konflikt som handlar om anställningsvillkor och trygghet för anställda där andra fackförbund sympatiserar, den om någon står i proportion till ursprunggskonflikten , så…..hallåååå!

Jag undrar också om Folpartiet har tänkt på att ibland så strejkar också tågen på grund av avregleringar man gjort de senaste åren, allt för att någon annan ska tjäna pengar. Där har man ju själv varit med och sagt hurra och ja..hur ska vi tolka det, kanske är det dags att begränsa Folkpartiets och regeringens inflytande..över infrastruktur och allmänheten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.