en tupp, två tupp, tre tupp…

Goder afton..
ja, att det är valtider har väl inte ungått någon. Det drösar in information som ska läsas, värderas, prioriteras eller kastas direkt.
Vare sig man vill eller inte så måste vi fackliga engagera oss i det politiska, vem ska annars föra våra medlemmars röster in i finrummen? Det är i dag tyvärr inte så många politiker på ”högre nivå” som arbetat med yrkesarbete någon längre tid i sina liv.
Många tycker ju att vi inte ska vara politiskt bundna heller, men det kommer bara ske den dagen som ALLA partier lyssnar, förstår, driver fackliga frågor, och verkligen är ARBETARPARTIER..När man kan lita på att det skapas arbetsmarknadslagar som gynnar oss arbetare då kan vi kanske klippa banden men, fram tills dess så kommer vi att lägga oss i politiken

Dessutom behöver vi en statsminister och en regering som ser värdet av industrin och industriarbetarna. Vet att vi finns och är villig att satsa på industrin och inte bara tjatar om krogmoms, sänkta ingångslöner, sänkt arbetsgivaravgift och FAS 3.
Vi behöver inte en statsminister som står inför världens mäktigaste investerare och näringspolitiker på ett ekomomiskt toppmöte i Davos och säger att ”Sverige brukade ha en industri men den är basically gone”, som Herr Reinfeldt gjorde i fjol. Han kan vara basically gone tycker jag..Vem vill investera här i landet, här i Västerbotten om vi redan i princip är borta? Känns ju bra, tack ska Du ha

Nu till lite annat. Vi är höns och tuppbarnvakter under ett par dagar. Dom går som på lösdrift och drar sig tillbaka i redet på kvällen. Jag gick dit för att ge lite mat, prata lite och framför allt se att alla var ”hemma”. å kära värld. Där inne i redet hittade jag 4 kids, en storhöna och största tuppen Frank. (han är störst i hela byn, alla kategorier) Blev som tvärt osäker om det skulle vara 4 eller 5 kids..Kontakt med ägaren och där skulle ju vara 5 kids..Å kära värld igen, jag som bara kunde räkna in 4..
Alltså vilka barnvakter, tappa bort en unge redan första kvällen. Nu tog jag hjälp att räkna..å vips där inklämd fanns unge nr 5..tack o lov.
Jag tog det säkra före det osäkra och stängde grinden om dom. I morse när jag kom för att släppa ut den stora familjen så vad finns där utanför grinden och staketet..ju en tupp!
Å kära värld, är dom 6 st nu, vart kom den ifrån? In i redet för att räkna igen..näe, dom var rätt antal. SÅ nu grunnar jag på hur lilltuppen tog sig ut genom grinden..eller är det så att vi fått tillökning ?? Återstår att se i morgon bitti..spännande

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.