Feber eller förbannad

Några kommer få feber
Några kommer bli förbannade
Några kommer gilla det
Jag kommer nu att skriva orden
Feminism
Feminist
Det verkar för en del vara ett av de värsta man kan säga sig vara, eller sträva efter. Men för mej är det en självklarhet.
Jag är feminist. Punkt

Det innebär inte att jag ”hatar alla män” och vill ”driva männen över kanten ”ut i universum. Fast det är klart, att det kliar i fingrarna att ”råka putta” våldtäktsmän, misshandlare och skitstövlar, och då åker ju en del kvinnor med på putten också.
Men det var inte det som jag nu hade på tråden.

I går lyssnade jag till ett samtal på en lunchrestaurang en bit söderut.
Tvä medelålders män satt och åt lunch. Den ena steg upp för att hämta kaffe och undrade ifall den andra ville ha. När han kom tillbaka med kaffet sa den som fick det serverat ” åh vilken service” varpå den andra svarade ” ja, man har blivit en jävla kärring”

De flesta kan tycka att det var väl ingenting, en alldeles oskyldig kommentar
Men, för oss som bestämt vad feminism är för oss. För oss som vill försöka påverka. För oss som vill jobba bort negativa kommentarer kring flickor, tjejer, kvinnor och tanter, Vi reagerar på dessa uttalanden. Det är just dessa så kallade oskyldiga kommentarer som vi ska reagera på. Annars kommer allt att rulla vidare.

Nej, jag gjorde inget där och då,för jag hade en ledig dag.=) Jag nöjde mej med att konstatera att det finns och hörs överallt. Bara att öppna öronen, lyssna på vad som sägs och sker runt omkring så kommer man att förstå att Feminister och arbetet kring Feminism kommer fortsätta
Sen är det bara att bestämma vilken form av feminist man vill vara, eller hur mycket feber eller förbannad man vill ha/bli på ordet

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.