Den blomstertid nu kommer…

Sitter på jobbet och tittar ut på regnet som öser ned utanför mitt fönster. I arbetsrummet är det mörkt och ovanligt tomt. Korridoren är lika tom den och trots vädret så är det skolavslutning i dag. Jag tänker på alla stackars elever som ska vara finklädda och fixade i håret- måtte de vara utrustade med paraply!

I lördags sken solen från en klarblå himmel och på kvällen var det dags för årets första dans i Sandsele. Jag åkte dit som representant från Föräldraföreningen för att gå runt bland ungdomarna och se till att alla mådde bra. På bussen dit kom en kvinna fram till mig och ville hälsa på ’hon som bloggar’- alltså jag. Smått generad tog jag emot hennes beröm för min blogg och lovade att det skulle finnas något nytt att läsa redan på måndag. Detta hanns inte med och jag hoppas hon inte är allt för besviken, men jag gick extra tidigt till jobbet i dag just för att hinna skriva några rader…

Kvällen i Sandsele var lyckad. Alla våra ungdomar skötte sig väldigt bra och såg ut att ha trevligt. Bara ett fåtal hade fått för mycket i sig och fick hjälp av oss eller sina kompisar att ta sig hem- vi var nöjda med kvällen när vi tog bussen hem igen.

I går firade vi syrrans dotter som tar studenten i Storuman i dag med familjemiddag, champagne och presenter! Några tårar blev det, mest från hennes mamma, men även moster hade svårt att inte bli tårögd när jag tänkte på att hon faktiskt inte är den där lilla ungen längre med lockigt hår och bus i blicken. Nu går hon vidare i livet och allt man kan hoppas på är att allt går bra för henne, var hon än hamnar. Kan ju nämna att jag inte är ett dugg orolig för henne…

Nu väntar betygsutdelning i äldste sonens klass och ett besök i kyrkan. Han börjar på sitt sommarjobb redan i morgon, så inte förrän det är över kan han känna att sommarlovet verkligen är här.

Ha en trevlig och fin dag trots vädret! Sommaren är verkligen här nu.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.