Sommarlov

Nu kan jag med gott samvete säga att det är sommarlov! Har nog inte haft så mycket att göra som under de tre dagar vi jobbat sedan eleverna fick ledigt…har städat skrivbord, hyllor, skåp, planerat nästa termin och försökt hitta material. När jag gick hem i dag hade jag famnen full av pärmar och böcker, för jag kan nog behöva jobba lite under sommaren också, är jag rädd. Att ha fyra nya ämnen, vara mentor och jobba heltid lär kräva en del energi! Men den ska jag ju få nu och komma tillbaka pigg och utvilad.

Det bästa med de här dagarn har varit att vi kollegor faktiskt haft tid att prata med varandra på ett sätt vi aldrig hinner under terminen. Skrattade så tårarna rann när några erfarna lärare delade med sig av några situtationer de varit med om under åren som gått:
När man kom som ny lärare till skolan fick man ofta de elever som ansågs vara ’värst’ och ingen annan ville undervisa, men det var bara att göra sitt bästa. Vilket var svårt när en av killarna plötsligt drog en stor väska över huvudet och under resten av lektionen satt och sa ’Hallå där, köp blåbär…’
Eller när samme lärare energiskt försökte förklara något som stod på tavlan för sina elever och en säger: ’Men egentligen har du ganska stor näsa…’ Hon kunde inte annat än hålla med honom och fortsätta så gott hon kunde. Han hade nog tänkt till och roligt var det i alla fall.

Är djupt imponerad av Hampus, som klivit upp tidigt på morgonen helt själv och farit i väg för att jobba utan att klaga det minsta. När man får jobba med sina kompisar och vet att de pengar man kommer att få behövs i sommar är det lätt att motivera sig.

I dag fick även de små sommarlov och jag plockade med mig alla kläder jag aldrig hunnit ta hem förut- det var allt från vinterjackor till tjocksockar, och jag hoppas innerligt att vi slipper använda det på ett bra tag. Inte för att det känns så just nu….’man kan inte ens cykla till Järnaffär´n utan att frysa ihjäl!’ som en kollega sa i dag.

Jag borde verkligen klippa gräsmattan snart och fixa torkvindan så jag kan hänga ut kläderna på tork. Får skriva upp det på min lista, som för övrigt verkar bli längre och längre. Förstår inte hur jag bär mig åt?! En annan sak som jag ska föra upp på listan är ’skriva poesi’ för det har jag inte gjort på väldigt länge och så har jag lovat en speciell person att göra det.

Nu ska jag försöka sova.

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.