Ja, jisses…

Jag kommer nog aldrig att vänja mig vid att när barnen inte är hemma så har jag all tid i världen att faktiskt göra vad jag vill. Jag behöver inte gå upp tidigt på morgonen och jag behöver inte ens laga middag om jag inte känner för det. De dagar de är hos sin pappa blir det mest fil och havregrynsgröt, vilket passar utmärkt i värmen! Vattenmelon kan man också leva länge på.

I går var mamma, jag och mina systrar till sommarstugan i Laisan för att se hur renoveringn av köket fortskrider. Det slutade med att vi låg dubbelvikta av skratt åt mammas låsning av utedasset, placeringn av kommoden och instruktionerna på den nyinköpta separetten. Pappa ska nog vara glad att han inte var med och hörde oss.
På vägen hem körde vi en extra sväng för att kika på en stuga som ligger lite otillgängligt och då var jag glad att ingen annan var där och såg och hörde oss…..

Ena systern (jag säger inte vem) vägrade gå ’en meter’ så vi var tvugna att köra ända fram till skogskanten på en urdålig väg, och när vi klev ur bilen var den andra systern livrädd för björnen som alldeles säkert skulle komma och äta upp oss. De klev snabbt in i bilen igen medan mamma och jag gick för att leta stugan som vi sett från vägen men nu var som försvunnen! Vi hittade den aldrig och när vi skulle in i bilen började systrarna vifta och skrika om getingar. Mycket riktigt så svärmade flera runt däcken, och det är nu jag är glad att ingen annan kunde se oss- vi fick inte öppna dörren och komma in utan var tvugna att springa ifrån dom medan systrarna satt i säkert förvar och gapskrattade åt oss! Sedan fick vi liksom hoppa in i farten….

Det är härligt med knott! Har precis gjort ett försök att sätta upp min torkvinda och innan den var uppe var jag helt gråtfärdig och snorig av alla knott som letat sig in i näsan. Allvarligt talat så är det helt förfärligt att så små djur kan vara så hemska!? Pappas arm är helt sönderbiten, men han säger bara obekymrat att ’det är ju en bra bit kvar av den ännu’ och tycker det är helt onödigt att smörja in sig med myggmedel.
Jag gjorde ett fåfängt försök att stänga ute myggen från mitt sovrum och satte upp ett nät som jag köpt för länge sedan från IKEA. Det blev lite tjusigt som en himmelsäng, men barnen tyckte det var en utmärkt koja och gjorde sitt bästa för att trassla in sig i det, så det är nog bara en tidsfråga innan de lyckas dra ned det. Tur att det finns spira.

Huset är så tyst utan barnen och nu när inte ens tonårssonen är hemma hörs ingen musik, moppeljud eller glada tillrop från övervåningen när datorn krånglar. Han är i Göteborg och gör slut på pengar- fick sin första lön i går så nu ska det bli intressant att se hur han förvaltar dom, antingen köper han en massa grejer eller så blir han så snål så att han vill spara allt. Jag hoppas naturligtvis på det sista.

Nu ska jag ta en promenad i värmen. Ha en fortsatt bra dag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.