Holmen gungar

Så var det måndag morgon och när barnen vaknade klockan sju försökte jag smått desperat övertala dem om att det fortfarande var natt och alla andra ligger och sover ännu, för jag kunde knappt få upp ögonen av trötthet. Alla som har småbarn vet ju hur bra det brukar gå…..

Vet inte om jag ska skylla tröttheten på helgens bravader, men förmodligen så har den till viss del att göra med det. ’Holmen gungar’ gick av stapeln och hör till de roligaste händelserna i Sorsele under sommaren. Vi har tittat på båtkortge, skoterkörning på Vindelälven, skateuppvisning, Starkemantävling och åkt karuseller…plus en massa annat kul!

Timmarna före min premiär som skådespelare var jag så nervös och undrade i mitt stilla sinne varför jag sagt ja till detta…men så lade jag upp en strategi som skulle hjälpa mig att inte börja skratta, glömma varje replik eller helt enkelt svimma- jag skulle inte titta på någon i publiken. Detta lyckades jag med och tog mig igenom hela pjäsen utan större misstag. Stängde ute alla skratt och fokuserade bara på vad jag skulle säga, och vips så var det över! Det var otroligt kul och kommentarerna efteråt gjorde mig mycket glad.

På kvällen bjöds det på underhållning i Paviljongen av diverse lokala förmågor och jag är imponerad av hur många duktiga människor det finns här! Stämningen var underbar och den mycket blandade publiken dansade loss till allt från ABBA till Dio. Själv sjöng jag mig hes till Ebba Gröns ’Staten och kapitalet’.

Höjdpunkten under lördagen var nog Starkemantävlingen. Jag menar, det är inte varje dag man får se så många starka karlar på ett och samma ställe…
Under kvällen som följde så kan jag med all säkerhet säga att jag inte skrattat så mycket på väldigt väldigt länge! Träffade bla. ett glada sörlänningar som på fullaste allvar påstod att de läst om ett land som heter Lappland, och när vi upplyste dem om att de faktiskt var i det landet just nu såg de mäkta förvånade ut. En undrade också om vi hade isbjörnar här uppe, och jag kunde inte göra annat än ge dem rådet att ligga ned och spela död om de träffar på en- ’Det gör alltid jag!’

Alldeles för fort var kvällen slut och det var dags att gå hem. Då kom nästa allvarliga skrattattack- min bästaste vän tog fram cykeln som hon får använda vid festligare tillfällen! Hon var mäkta stolt över det fina bockstyret, den lila färgen och det starka framlyset som hon till och med lyckades blända några med! Lite orolig var jag när jag såg hur fort den gick, men det gick bra och det enda som hände var att hon tappade bort ringklockan. Avböjde vänligt men bestämt när hon erbjöd mig skjuts på pakethållaren- SÅ roligt skulle vi inte ha!

Himlen var vackert rosa och fåglarna kvittrade när jag senare gick hem ensam över Lillåbron. Ännu en lyckad helg var över, och nu väntade bara sömnen.

2 kommentarer

  1. Skeppshultar´n

    Jo jag har fortfarande träningsvärk i magen efter lördagen =) Så enkelt förenar man nytta med nöje.

    Fick förresten höra att det inte funnits nån ringklocka på ”festarhojen” på väldigt länge… hahahaha

  2. Carola

    hahaha….så du har missat att ringklockan är borta? Nåja, du lär inte behöva någon för du kan ju ropa åt de som står i vägen istället!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.