På Playan

Äntligen hade vädergudarna på SMHI rätt! De hade lovat strålande sol över Sorsele, och så blev det! Packade snabbt ned det mest nödvändiga i strandväskan och drog till Skibbikken- Sorselebornas alldeles egna playa…

Vi var bland de första besökarna men snart fylldes stranden av lediga soldyrkare. Så snart alla leksaker var uppackade, filten utbredd och ungarna insmorda med ännu ett lager solkräm dök en reporter från en stooor tidning upp och skulle göra ett badreportage! Vissa av oss satte sig i en mycket naturlig och avslappnad ställning så fort kameran åkte fram, och hoppades att hennes bästa tillgångar skulle komma till sin rätt i tidningen. Det är jag övertygad om att de gör- annars finns det ju något som heter retuschering. Hehe…
Själv hoppas jag slippa komma med alls, medan barnen gärna får göra det, och viktigast av allt är att det framgår i reportaget vem som hade hembakt till fikat!

Ett vanligt förekommande fenomen är att kvinnorna är överrepresenterade på stranden, och jag kan inte låta bli att undra varför? De män som var där var alla upptagna och ägnade sig helst åt att fiska från sina båtar. När det blev prat om någons bror ’i lämplig ålder’ för mig trodde en av papporna, som kommit i land för att fika, att ingen vågar hälsa på av rädsla för att bli omnämnda i min blogg. Hjälp! Tänk om det verkligen är så??
Vill därför lugna alla eventuella besökare med att LOVA att jag inte kommer att skriva om er här. Samtidigt kan det ju vara skönt att kunna skylla på bloggandet, och inte min personlighet om jag får sitta här ensam…..

Nåja, vid tretiden var tvååringen så trött att han bara skrek åt allt och alla. Inga kakor eller pedagogiska tips från mammaledig dagisfröken hjälpte, så det fanns ingen annan lösning än att packa ihop och åka hem. Vill inte ens tänka på hur det måste sett ut när vi travade i väg längs stranden med en fullpackad väska, leksaker och n skrikande unge på armen! Vissa tänkte säkert lättat ’Vilken tur att inte jag har småbarn längre’ eller ’skönt att jag inte är ensam om att ha skrikande trötta barn’ I vilket fall som helst så kanske vår uppenbarelse skänkte tröst till någon.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.