Disk och grillat

Jag verkar omedvetet börjat ställa in mig på att vakna tidigt på morgonen, för även om barnen är borta så lyckas jag vakna före åtta alldeles av mig själv. Nåja, det är ju bara bra med tanke på att det snart är slut på ledighet och sovmorgnar annat än på helgerna, och dessutom hinner man mycket om man går upp tidigt. Kvinnorna i min släkt är inte direkt kända för att sova bort tiden- mormor brukade kliva upp vid fyra för att baka, och när hon flyttade in till samhället brukade hon baka med endast ett stearinljus tänt av rädsla för att någon skulle se henne….

Hoppas jag inte kommer dit ännu. Skulle försöka ha en dag när jag inte gjorde någonting, men det funkar bara inte för mig! Trots regn och strömavbrott så hann jag dra gamla tapeter i hallen, måla i sovrummet, göra upp eld, kasta papper i återvinningen och byta gardiner i vardagsrummet. Börjar längta efter rutiner och tider att passa igen. Ja, låter kanske knäppt men nu ser jag fram emot att träffa alla igen! För att inte tala om de elever jag fått äran att vara mentor för- himla spännande!

Medan jag gjort allt detta har jag funderat på om jag borde göra en sammanfattning av sommaren som gått, och kom fram till att det ska jag! Så inom kort kommer den här.

En av dagarna att minnas är den vi hade i går hos mamma och pappa i sommarstugan. Vi åkte båt, kastade sten och grillade. Det här med grillning är verkligen överskattat! Eftersom pappa för länge sedan insett detta så det fick bli jag som ansvarade för att köttet blev bra. Det jag vet om grillning är att kolen ska vara grå, och att det kan ta tid innan den blir det, så jag började i tid. En timme senare efter mycket tändvätska, tändstickor och justeringar i draget var jag indränkt i röklukt men köttet klart! Och det gick faktiskt att äta. Jag älskar grillat, men själva tillagningen överlåter jag med varm hand åt någon annan.
I stugan har till och med diskningen sin charm. Att värma vatten på spisen och ha en balja för disk och en för sköljning, att torka för att få plats med allt och känslan av tillfredsställelse när det är klart går inte av för hackor! Ett trevligt avbrott från i- och urplockning av diskmaskin. Med mätt mage och två trötta barn åkte vi hemåt. Ännu en sensommardag var slut…..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.