Eld och vatten

Lördagkvällen kunde blivit sämre. Efter maten åkte vi upp till mamma och pappa i stugan för att hälsa på lite. Fick en god kopp kokkaffe och barnen gjorde sitt bästa för att göra slut på mormors bullar. De eldade med ved som luktar godare än något annat trä i världen, och jag funderade på att ta hem en vedklabb för att lukta på ibland. Skulle kunna sitta i timmar och bara titta in i elden och känna doften, vilket kan bli svårt med en två- och en fyraåring i samma rum, så vi tog en promenad ned till bron där vi gick ned till vattnet och kastade sten och pinnar, doppade våra fötter i det iskalla vattnet och konstaterade att sommaren verkligen är över nu. Vi såg till och med några gula löv på björkarna…
När vi åkte hem hade jag både blåbär och IKEA katalog med mig, så nu blir det blåbärspaj i morgon och inredningsdrömmar i natt!

I natt drömde jag nog ingenting alls, för det kändes som att hjärnan var helt tom efter en lång dag på jobbet. Att träffa eleverna för första gången är speciellt och man hoppas man inte ska lukta svett, säga fel namn eller snubbla. Inget av det hände- och jag tror jag gjorde ett hyfsat första intryck hos de flesta. Tro måste man göra. Eller så tycker de jag är värsta tönten, vad vet jag. Är gärna lyckligt ovetande ett tag till.

God natt

4 kommentarer

 1. Angelica

  Kan bara hålla med att det är bland det bästa som finns att sitta brevid en öppen gjord på björkved, den doften är helt underbar…!!!!!
  Och ännu bättre är det när man sitter och känner den doften uppe i norrland, som när vi va vid älven och det där dämmet som jag inte har nåt namn på, men när vi gjorde upp en eld och koka kaffe…. det är livet det!
  Puss på dig vännen

 2. Kringlan

  Jag tycker att du ska skriva ännu mera i bloggen, den största anledningen att jag går in på vk´s sida är för att jag hoppas att du ska ha skrivit något mera. Man får sig alltid ett gott skratt.

 3. Carola

  Tack Kringlan! Ska göra mitt yttersta för att skriva oftare, för egentligen är det himla kul att blogga, och ännu roligare är det att någon vill läsa den!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.