Lördagmorgon

Finns det nåon bättre morgon än lördag morgon?! Man har två dagars ledighet framför sig, man slipper stressa till dagis och jobb och dessutom skiner solen bakom gardinen! Lyckan hade varit fullkomlig om de små hade sovit liiite längre än till halv sju, men man kan inte få allt här i världen.

’Nog är det så man börjar bli sugen på en blogg nu’ sa en kollega i går, och jag insåg att en hel vecka gått sedan sist. Veckorna och livet går ofantligt fort. Jag har haft mitt första föräldramöte- och överlevdt! Min kollega hade fullt upp med att skjuta stora älgar så jag fick träffa föräldrarna själv, men jag hade oroat mig helt i onödan. De verkar minst lika trevliga som sina barn, så det kommer att bli ett bra år. En av killarna med mest bus i blicken tror inte jag kan bli sur för jag har så lätt för att skratta- men jag har inte haft en enda anledning att bli sur ännu, och ju längre det dröjer ju gladare är jag. Inte ens när samma kille ställde om klockan när jag lämnade klassrummet så att de fick gå till matsalen 15 minuter tidigare kunde jag bli upprörd- de var väl hungriga.

Jag har äntligen lyckats hitta en tjänsteman på kommunkontoret som kunde berätta för mig att det inte finns någon alternativ lokal till skatehallen som såldes i somras. Tack för din ärlighet och snabba svar! Nu behöver vi inte ens hoppas längre. Jag har också tagit reda på hur mycket kommunen lägger ned på våra ungdomar, och fann att det inte är någon svindlande siffra direkt. Särskilt inte med tanke på att den som sköter fritidsgården på deltid inte ens finansieras helt av kommunen, utan av ett studieförbund…..
Det gör mig ledsen att det inte ska få kosta att se till så att våra barn och ungdomar har vettiga saker att sysselsätta sig med på sin fritid. Ledsen blir jag också när jag förstått att många förknippar skatekulturen med rökning, skadegörelse, droger och allmänt busliv. De som har den uppfattningen borde läsa på om historiken kring skateåkare, surfa runt bland alla projekt som ordnats runt om i landet och framförallt träffa de ungdomar som håller på med denna sport. Då ska ni se att de är riktigt trevliga, och allt de vill är att få hålla på med det de gillar och ger deras liv mening.

I torsdags hade jag för en gångs skull bestämt vad jag skulle ha till middag i förväg, och gick glad i hågen in på en av våra mataffärer för att handla. Mitt glada humör gick snabbt över när jag insåg att ingredienserna var slut! Nu var det inga exotiska saker jag skulle ha, bara köttfärs och kycklingfileér, som dessutom var på extrapris. Blöjor fanns inte heller, så nu lär det dröja innan jag sätter min fot där igen. Suck……

Nu ska jag klä barnen och gå ut. Ska ställa bort grillen, plastmöblerna och bära in blomkrukor, för nu lär de inte behövas mera. Sedan ska jag bära in pellets och ta en promenad. Kanske ses vi där ute i höstsolen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.