Mjölk och skorpor

Brandts skorpor och mjölk är bland det godaste man kan äta just nu! Vet inte varför, men gott är det.

När vi vaknade i morse var världen vit till barnens stora förtjusning. Lika förtjust var inte mamma, för jag har inte bytt till vinterdäck på bilen. Inte bra. Tänkte först lämna in den till proffsen, men så blev jag peppad av min kvinnliga kollega till att försöka själv. Har alltid velat lära mig det, för det är liksom något man ’ska’ kunna när man lever utan någon som redan kan det där. Så i morgon är det jag som tar fram fälgkors, vinterdäck och domkraft! Önska mig gärna lycka till.

I söndags hade jag min deppigaste dag på väldigt länge. Det var riktigt jobbigt och tårarna ville aldrig ta slut. Men tack vare kramar, mamma och prat över en kopp te med en mycket bra vän så kunde jag somna gott. Nästa dag var jag full av ny energi och kunde ta tag i saker igen. Det finns en mening med allt, ändå.
Vissa dagar har man inte tid att deppa- det är tusen saker som ska göras och allt är precis som vanligt- tills ett sms påminner en om att stanna upp och tänka till. Från en annan god vän i Göteborg kom i går en påminnelse om att för nio år sedan blev inget som förut, livet vändes upp och ned och en människa som betytt så mycket för mig fanns plötsligt inte längre. Att inte kunna åka till hans grav och lämna en blomma är jobbigt, men som tur är så finns andra där som minns och saknar…

Nu återstår två dagar till höstlovet och det känns ganska bra. Eleverna kan behöva pusta ut lite och jag ser fram emot att äntligen få tid att planera och kanske städa mitt skrivbord!

God natt!

3 kommentarer

  1. skorpan

    Ja du jag håller med, det är GOTT! Tänk att tårarna trillar hos oss alla, pengarna är alltid för lite, livskamrat eller inte det ändå svårt så känn dej inte ensam vi finns runt omkring dej likasinnad med livets ups and downs, men hur ska vi annars gå vidare, utvecklas, ta nya tag och fatta nya beslut? Det är bra med tårar allra helst när dom kan användas och komma ut och bytas till nya.

  2. carola

    Absolut! Tårar är något bra och nya tag måste man ta när man gråtit färdigt. Jag är oändligt glad för de jag har i min närhet som hjälper mig komma till nya insikter och ta nya beslut. Utan er skulle det aldrig gå! Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.