Domkraft och sovmorgon

Lördag igen. Hade chansen att sova länge i morse, men i vanlig ordning vaknade jag 06.30 och kunde inte somna om. Men att kunna ligga kvar och läsa en bok kan vara lika skönt, så det gjorde jag en stund. När klockan var halv åtta tyckte jag det fick räcka med vila och klev upp. Efter en kopp kaffe var jag full av energi och satte igång med att vika tvätt, städa toaletten, sortera papper och till sist tog jag fram målarburk, plast och pensel. Äntligen skulle väggen i köket få lite färg! Det är verkligen roligt att måla och förändringen blir så stor. Nu är den grådaskiga väggen svart och matchar både golv, bänkskivor och gardiner. Hade helst velat fortsätta måla någonting, men jag fick hejda mig när jag insåg att jag faktiskt måste slipa, spackla och maskera först. Nu återstår hallen, men den ska inte vara svart….

Det är som kul att bo centralt till, för ibland häder det faktiskt att folk strömmar till och man får undra vilka alla är och var de kommer ifrån. En närbelägen affär firade 40 och rusningen var stor. Jag var inne på morgonen före anstormingen och förstod aldrig varför man dukat upp med långbord, och varför en i personalen var så uppklädd i kavaj och skjorta. Trodde jag missat ’Snöskoterns dag’ eller nåt.
Fick ett trevligt avbrott i min målning när två kompisar kom på besök. Fick mig många goda skratt och tänkte att det är så här en lördag ska vara. Synd att det inte blir så ofta bara.
Tog en promenad och beundrade det vackra vädret, det spegelblanka vattnet och den friska luften innan jag tog itu med påfyllning av pellets. Pannan har fungerat så bra den sista tiden och vi behöver aldrig frysa! Otroligt skönt. Värre är det med min bil….
Försöket med att byta däck fick jag ge upp när jag upptäckte att jag saknar domkraft. Men tack vare en vänlig själ så har jag nu vinterdäcken på och kan känna mig lite tryggare ute på vägarna. Det vill säga om den nu gick att köra! Det är något som inte inte stämmer, för röken är helt svart och den går allt annat än bra. Det är ungefär som vanligt, man får ha sina lyckliga stunder ett kort tag åt gången. Nu skulle den där ’mannen i byrån’ fått vara mekaniker så hade allt ordnat sig…

Nä, nu ska jag ägna mig åt soffan och tvn en stund. Ha det bra där ute!

5 kommentarer

 1. kajsa

  Vi ev. punktering är det kanske bra att vara utrustad med en domkraft i bilen. Om man är ute och kör en bit från hjälpsamma människor.
  Ett förslag

 2. Urban Isaksson

  Jag törs garantera att Lycksele Bildemontering har en domkraft till din bil.
  Kolla med dom.
  Är du inte ner dit så hör av dig. Jag är dit lite nu och då och kan säkert slinka in och köpa ut en åt dig.

 3. Ej bil mekaniker.

  Har sett den ryka den verkar att ta olja, har du kollat oljan, eller om topplocks packningen har farit. Kan bli dyrt? Kan vara billigt? Det visar sig kanske för dig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.