Kallt

Känner mig lika pigg som en mört, som en piggvar, som en tvååring som sovit 10 timmar och vaknar lyckligt utvilad klockan fem på morgonen….eller inte. Snarare som en sömngångare, en urvriden disktrasa, en slokande krukväxt som inte fått vatten på länge. Den här veckan har präglats av många tankar, sena kvällar och kalla morgnar. Som vanligt lade pannan av för två dagar sedan och nu vägrar den starta igen. I går var det 14 grader när jag vaknade, fick skynda mig till jobbet för att få i mig lite VARMT kaffe och sedan hem på lunchen för att göra ett nytt försök att få igång den. Trodde jag hade lyckats, men när jag kom hem var det precis lika kallt som på morgonen, så nu återstod bara vedhämtning hos mamma och pappa.

Nu är här varmt igen tack vare veden, men det kräver mer arbete och underhåll än pellets, som bara trillar ned och brinner när det fungerar som det ska. Får vara beredd på några kalla morgnar innan nån kan laga den åt mig.

Att lämna trötta barn på dagis är en upplevelse! Att behålla lugnet efter en bilfärd med en missnöjd skrikande herre och slita honom ur ens armar i hallen sedan man fått av honom ytterkläderna är svårt. Att gå till jobbet och känna lugnet efter en sådan start på dagen är inte lätt. Tack och lov för duktiga ’fröknar’ som lugnar och ler trots kaoset….
I morgon ska vi spela upp vår teater igen och jag försöker att inte tänka på det. Tänk om jag glömmer alla repliker, snubblar eller tappar peruken.
Nä, bäst jag försöker få lite sömn.

God Natt!

3 kommentarer

 1. Katarina

  Gick in på din blogg för att få någon ledtråd om det var du som spelade teater i dag för jag gissade att du var en av de gamla damerna men jag visste inte säkert. Nu fick jag svaret. Du var jättebra och det var ni alla. Hoppas att du får en trevlig lördagkväll och får vakna söndagmorgon i ett varmt hus.

 2. Carola

  Tack så jätte mycket! Det är så roligt att spela teater och jag är glad att jag kunde hålla mig för skratt. Hoppas det blir fler tillfällen för oss att spela…ha en fortsatt bra lördagkväll och en trevlig söndag!

 3. qvinna

  Men du har otur med bilar och pannor. Vet du vad det är för fel på pannan? Sotar den igen? Jag har själv ingen pellets panna men jag har hört att det är jätte viktigt att man rengör den 1 – 2 ggr / vecka och att pelletsen är bra. Jag funderar på att sätta in men man blir ju tveksam, man tror ju att det bara är att fylla på, inget extra jobb osv osv men där ser man. Berätta gärna mer så jag får lära mig.
  Hoppas det löser sig!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.