Skratt och shopping

Känner att det vore på sin plats med en liten blogg igen så här på fjärde advent. Axel och Frans ligger båda i min säng och kämpar för att få min uppmärksamhet innan de kommer till ro och somnar, vilket kan ta tid!! Och nu är de båda så förkylda så jag bereder mig på att ligga i en av deras sängar i natt så jag får sova ordentligt. Det är nog så trångt med dem båda, men om de dessutom ska hosta så blir det än värre….men när de väl somnat är de ganska mysiga att sova med, det känns tryggt att ha dem där.
I morgon är vi lediga och det känns väldigt bra. Flera dagar kan vi sova länge och bara lata oss om vi vill.

Lyckades sova till åtta i morse och låg kvar en bra stund och bara läste en bok. Händer inte särskilt ofta. Sedan klev jag upp och bakade bullar och en kaksort, och snart spred sig doften av nybakat i hela huset. Passade på att lägga om en julklapp också, så lite julstämning fick jag allt. När termometern visar -20 grader är det perfekt att stanna inne…

I går hade jag en mycket trevlig dag i Arvidsjaur med min mamma och pappa! Följde mest med som sällskap och smakråd åt dem som skulle handla lite inför julen, och förundrades över pappas tålmodighet när vi gick bland kaffekoppar, vaser och ljuslyktor. Han lyckades till slut hitta en hörna med penslar, verktyg och biltillbehör i alla fall. Vidare till ICA där det sulle handlas julknäcke, skinka och annat gott till julbordet. När mamma frågade honom om de kanske skulle ha matvin, då hörde han lite fel och tyckte att ’de ju hade vanligt fil, det måste väl gå lika bra’! Och när vi kom till köttavdelningen tyckte mamma att det var så viktigt att det var svenskt kött, då sa pappa ’Du ska väl inte prata med det….?’ Jag skrattade så jag låg dubbelvikt över ostdisken. Har aldrig haft så kul på en handlingsrunda!
När man bor som man gör behöver man inte mycket för att fascineras- jag njöt av att hitta ostar som inte hittat till Sorsele ännu och megaförpackningar av grönsaker och kotletter.

När vi åkte hem var vi mycket nöjda och mycket hungriga! Mamma gjorde ett försök att få pappa att stanna till på Frasses, men han körde bara förbi och jag trugade i henne en chokladbit till. Orkade knappt tänka på att kliva ur bilen igen och vänta på något ätbart. Jag var för trött i benen, helt enkelt. På kvällen tog jag ändå en promenad för att lämna tillbaka en film jag hyrt, och på macken fick jag mig ett gott skratt tillsammans med de som fördrev tiden med att hälsa alla välkommen, dansa salsa (eller nåt) och berätta roliga episoder ur livet. Ja, jisses…..

Denna vecka har varit en berg- och dalbana för Carola. Känslorna har åkt upp och ned, från gråt till skratt. Har förundrats över människors brist på respekt, på andras svek och förstått hur lätt det är att bli sårad. Men än en gång är det bara att ’dra in snor´n och gå vidare….’ det har jag blivit riktigt bra på nu!

Nu ska jag se film på tv. Ha det bra alla där ute!

11 kommentarer

  1. Clara

    Hej Carola!
    Det är jättekul att läsa dina personliga bloggar! Hoppas du får ett skönt och trevligt jullov! Det är du väl ”unt”!
    God Jul!

  2. Linda

    Men även för den starkaste människan kan det blir för mycket ibland.

    ”För att komma över den låsta grinden måste du våga ge och ta emot en utsträckt hand”

    Med detta menade jag bara att det finns människor omkring dej som bryr sig om dej!

    Jag hoppas att ni får en jätte skön jul ledighet GOD JUL & GOTT NYTT ÅR!

  3. Carola

    Hej Clara och tack för din kommentar!

    Hade börjat tro att ingen läser längre när inga kommenterar dyker upp.
    Jag ska njuta av lovet och vila så mycket jag kan.
    GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR!

  4. Carola

    Tack Linda för dina kloka ord. Det är lätt att känna sig ensam, men tanken på att någon bryr sig om mig känns bra och jag ska försöka komma i håg det.

    Jag hoppas du också får ett riktigt skönt lov- HA EN GOD JUL OCH ETT GOTT NYTT ÅR. Många kramar från mig

  5. Carola

    Där fick du in en poäng, Mamma Mu! Men jag tänker inte be om ursäkt för att jag handlade utanför kommungränsen, om det var det du var ute efter. Det händer inte särskilt ofta kan jag lova, och visst finns det många goda ostar även i Sorsele! God Jul…..

  6. Mamma Mu

    Det var inte det jag var ute efter. Vad jag var ute efter var att vi ALLA Sorselebor ska ”försöka” vara köptrogna våra butiker. Det är inte lätt alla gånger men att åka till typ Arvidsjaur o veckohandla det är inte att gynna ortens affärer. Då är man dumsnål. God Jul i alla Sorselestugor! Jag vill inte ge någon dåligt
    samvete…Vi är alla vår börs närmast, men utan affärer dör Sorsele ut!

  7. Olivia

    Hallå..hon handlade väl där med hennes föräldrar?!
    Det är helt rätt, man handlar där börsen gynnas mest och även fast man inte ALLTID handlar i byn så gissar jag på att affärerna ändå står kvar.

  8. Carola

    Ja, nu var det ju så att vissa saker vi skulle ha finns inte i Sorsele, och vi såg det mer som en trevlig utflykt. De pengar vi lagt ned på ortens affärer är betydligt mer än de vi betalat med på andra ställen. Affärerna står nog kvar trots vår dag utanför kommungränsen….

  9. Olivia

    Ja självklart!
    Det är väl roligt att vistas utanför Sorseles utbud ibland, bara för att man bor på ett mindre ställe innebär det ju inte att man är fängslad att utföra alla sina ärenden där.
    Nog är det bra att i viss mån gynna affärer o.likn. inom kommunen men ibland vill man faktiskt kunna välja bland fler alternativ som t.ex. det du nämnde, flera olika sorters ostar. De som alltid vill storhandla i byn, varsågod!

  10. Mamma Mu

    Var inte så säker på det. Om inte affärerna har kunder så stänger dom. Ingen vill bedriva en ideel verksamhet. Visst ska vi kunna handla utanför vår kommun, men försök att gynna våra lokala handlare. Det vinner vi på i längden!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.