’Bara ord’

Jag har läst igenom några av de kommentarer jag fått under mitt bloggande här på VK, och funnit att många har gjort mig väldigt glad och varm i hjärtat. Det finns så många människor som vill väl och har förstått det här med ord- det behövs inte många för att göra en annan människa glad.
Sedan finns det personer som också insett att anonymiteten på nätet ger dem en möjlighet att säga sin mening utan att behöva stå för sina åsikter. De människorna har också kommenterat mina bloggar, och oftast har jag kunnat skaka av mig orden och fortsätta som om inget hänt. I går morse kunde jag inte sova och slog igång datorn för att kolla nyheterna och kolla min blogg, eftersom det var så länge sedan jag bloggade så trodde jag inte att någon kommenterat och blev därför fövånad när jag såg att där fanns en. Intet ont anande gick jag in för att läsa, och en stund senare var hela min dag förstörd. Försökte tänka klart och förklara bort orden som stod där, men inte ens tårarna kunde skölja bort bestörtningen och det var med tunga steg jag gick till jobbet. Där kontaktade jag vkredaktionen, som genast bad om ursäkt för att inlägget publicerats och plockade bort det. Jag har lärt mig betydelsen av ett ord nu:
’Ärekränkning’: ’När någon utpekar någon som brottsling eller klandervärd i sitt levnadssätt eller eljest lämnar uppgift som är ägnad att utsätta denne för andras missaktning.’
Ett brott som kan ge böter eller fängelse i högst två år.

Detta har fått mig att ifrågasätta mitt bloggande ännu en gång och jag har ställt mig frågan om det är värt det kära besvär det varit? Önskar jag kunde svara ja utan att tveka, men det kan jag inte den här gången. Av olika anledningar har jag mest skrivit om mina minsta barn eftersom de ännu är så små och oskyldiga, men det betyder inte att jag inte bryr mig om min förstfödde. Snarare tvärtom, jag vill inte utsätta honom för eventuella kommentarer från andra, min sista blogg var inte något undantag och jag hade inte skrivit ett ord om honom. Ändå tog sig någon friheten att komma med goda råd som jag inte behöver genom en anonym avsändare.
Kommentaren låg ute två dagar och säkert har många läst den, men jag tänker inte upprepa orden för er som inte läste. De gör för ont.

Vill bara säga: du som skrev detta vet ju uppenbarligen vilka vi är och det hade bara behövts att ta upp telefonluren och ringa mig istället för att hänga ut oss båda på en sida många läser. Jag kan ta att ni kommenterar min snöskottning, men ger ni er på mina barn så kommer jag inte att låta det gå obemärkt förbi. Hade ett muntligt prov i går med några elever där just detta med kommentarer på nätet skulle diskuteras, och en kille sa väldigt kloka saker….’åsikter som äldre fäller om ungdomar ökar klyftan mellan gamla och unga, och det gör att man inte vill umgås med varandra’. Tänkvärt tycker jag.

Ha en bra dag i solen!

8 kommentarer

 1. Nina

  Sluta inte blogga! Men jag skulle förstå det om du gör det ochså. Jag har själv bytt telefonnummer för att jag blev överöst med sms av den obehagliga sorten, och jag orkade inte kännslan det gav mej varje gång jag fick et sms. Antar du kommer att få samma känslan varje gång du får en kommentar på bloggen.

  Sköt om dej och dina. Kram!

 2. Bara jag

  Vill sända dig en varm kram- och ja, även jag förstår att du ibland tvekar.
  Läste ej kommentaren, men förstår din olust.

  Så- en varm och stor kram till dig, för den varma och go’a människa du är!

 3. Åsa

  Jag läser dina bloggar med stort nöje, och blir nästan besviken dom dagar du inte gjort något inlägg. Jag gillar din stil, ditt skrivsätt och din humor, och hoppas att du orkar fortsätta att sätta guldkant på min, andras och framför allt din egen vardag!

  Vidare hoppas jag att du tar till dig att en människas anonyma fördömanden inte förtjänar att läggas någon energi på, en så feg människa är inte värd vidare uppmärksamhet.

  Stå på dig, du är unik!
  Stor kram!

 4. Carola

  Du är inte så ”bara”…tack snälla du för dina fina ord. Blev både glad och rörd när jag läste. Du räddade min dag! Stor kram tillbaka.

 5. Carola

  Tack snälla underbara du för dina ord. Du får mig att inse att han/ hon som skrev inte ska få vinna genom att jag slutar blogga. Skickar en stor varm kram till dig också.

 6. Lisbet - bloggen bredvid

  Jag blir upprörd när jag läser dina ord.

  Det finns människor som inte fått den uppmärksamhet de tycker sig förtjäna här i livet.

  För att få någon slags uppmärksamhet så drivs de av någon slags kraft att känna tillfredställelse genom att trycka ned, kränka och förminska andra människor.

  Är det sådana människor som förtjänar vår uppmärksamhet, parasiter som lever på andra genom att få uppmärksamhet på andras bekostnad.

  Snälla du, försök slå det ifrån dig. Elaka männsikor som inte kan stå för sin åsikt som anonym är nog inte så mycket att lyssna till.

  Man kan alltid spåra ipadresser.

  Håll ut.

 7. Carola

  Tack för dina ord och jag hoppas det är många fler än dig som blir upprörd. Har tagit upp frågan med VK om IP adressen, men fick inget svar. Att veta eller inte veta, det är frågan…det är nog så olustigt att gå omkring och undra vem det kan vara som skrivit. Kanske vore ännu värre att få vetskap? Jag har inte slagit det ifrån mig, och jag kommer inte att glömma.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.