Tjuvstart

Börjar känna mig som ’Kotten’ i barnboken ’Lilla Kotten får besök’. För er som inte läst denna eminenta bok så kan jag berätta att den handlar om en igelkott som är ensam och tänker:

’Det skulle vara roligt om det kom en liten vän. Det är så väldigt tråkigt att bara vara en..’
Mer säger jag inte om det.

Scooby Doo är snart slut och barnen tar ut den sista energin genom att springa runt och väsnas för de vet att de snart ska i säng. Själv är jag för trött för att ens väsnas och ser fram emot att soffan ska bli ledig. Efter den här veckan skulle jag behöva sova hela helgen för att få lite krafter tillbaka. Temavecka i all ära, men visst blir det rörigt när inget är som det brukar. Belöningen kom i dag när alla superduktiga elever redovisade sina nyförvärvade (och redan kända) fakta om samer och nybyggare för en yngre årskull. Tror det var ganska uppskattat av alla som var där. Nästa vecka är allt som vanligt igen,förutom att påsklovet kommer i slutet….
Att vara mamma på jobbet har sina sidor. Niorna har skrivit fackuppsats med en deadline kl.14.00 i dag, fredag. Tonåringar har en tendens att tro att tiden är oändlig och att allt kommer att hinnas även om jag har hälften av jobbet kvar kl.11.30. Mammor är mer realistiska och är i upplösningstillstånd medan tonåringen pillar med trasiga tangenter på tangentbordet och svarar på ett sms. Att behålla lugnet medan klockan tickar är allt annat lätt, och att förbli vänner på vägen är ännu svårare. Kl.13.55 hade han lyckats få ihop sitt arbete och mamman kunde pusta ut. Ännu en prövning var över!

Vi har tjuvstartat påsken lite med påskris på bron, och Frans kan beundra ägg,kycklingar och ägg hur länge som helst när vi passerar, oavsett om vi har bråttom eller inte.
Nu väntar bokläsning och nattning av barn innan de river huset.

Ha det!

2 kommentarer

  1. angelica

    Hej vännen!
    Ni får ha en trevlig påsk!! Själv e’ jag hostig och snuvig…:( Har ni inte påsklov nu? Våra barn här nere i Göteborg har det denna veckan.
    Ha det så gott över påsken!! (hade gärna varit i Sorsele hos er under påsk helgen!!! Kramar ankan

  2. Carola

    Hej vännen! Nej, här sparar vi på det roliga och tar lovet efter påsk istället. Saknar dig!! Ha en jätte trevlig påsk. Många kramar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.