Nu är påsken slut….

…..konstaterade Frans i går morse och jag tittade förvånat på honom och undrade hur han kunde veta det. Antingen beror det på alla tömda påskägg eller så är han ovanligt intelligent bara.

Det har varit en bra påskhelg med party, dans och skoterkörning. Har umgåtts med trevligt folk som oroligt undrat om allt skulle komma med på bloggen efter helgen, vilket jag lovade dem att det inte skulle. Även om det känns frestande att berätta om tidningsleken, strömlösa bilar, en trött chaufför, dyra underhåll för kycklingar och vem som sov var och hos vem, så ska jag inte göra det…
Det är under den här tiden på året man minns varför man tycker om att bo här uppe. Gröna gräsmattor, tussilago och vistippor i april i all ära men inget slår en dag på resnskinnet i en snögrotta! Då har man plötsligt glömt den långa mörka vintern och ser bara fram emot ljusa sommarnätter istället. Före vi fick påsklov konstaterade vi att det återstår ungefär 35 skoldagar innan terminen är slut, och då får man själv välja om man vill tycka det känns skönt eller stressande. Jag har inte bestämt mig än!?

Funderar mycket nu och är bara glad att Frans vaknar lika tidigt som jag och hjälper mig skingra tankarna lite innan jag måste ta itu med allt som ska göras. I dag skiner solen och termometern visar på -5 grader, klockan är åtta och de enda som ännu passerat är hemtjänstbilarna. Axel sover ännu, Frans dricker juice och nu ska jag dricka kaffe. Ha en bra dag där ute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.