Skorpor

Det sista jag sa till barnen i går var att vi kunde sova länge eftersom det är lördag i morgon, och hoppades att de skulle komma i håg det. Istället ramlade Frans ur sängen redan 5.45, vilket han aldrig har gjort förut, väckte Axel och sedan var det morgon….

När klockan var nio åkte vi upp till mormor och drack kaffe och vid tio var det dags för flyttning av kartonger och grejer. Har nu tömt garaget och alla lådor i vardagsrummet är borta. Nästan alla skåp i köket är tomma och i källaren återstår bara en del, så det har klart gått framåt! Känns väldigt bra, ävenom det återstår mer än man kan fatta- varför har man så mycket saker!?

Fick mig ett gott skratt i går när Frans berättade att pappa trampat ihjäl en skorpa. Skorpa? undrade jag lite förvånat- ’ja, den var svart och när jag var ute blev jag rädd för den så då kom pappa och trampade på den’ Förstod ganska snabbt att det måste vara en skorv han menade, och han kunde inte förstå varför jag skrattade så. I kväll sa han att pappa skulle skjuta skorpor och älgar, så nu får alla skorpor där ute se upp!

Ja, jisses vad barn kan vara roliga! Och redan tidigt vet de hur man charmar en trött mamma genom att överösa en med komplimanger och kärleksförklaringar. Tonåringar är inte sämre de och försöker med allt från kommentarer om håret till erbjudanden om flytthjälp, i utbyte mot ett MVG i slutbetyget förstås….

Nu verkar det äntligen vara kväll!?

2 kommentarer

  1. Mullvaden

    Det är så kul att lädsa din blogg! Och ännu roligare att du har en sån distans till allt ( typ tonåringar som strör komplimaner runt sig för att få bra betyg). Du e fan bäst!

  2. Carola

    Å, vad GLAD jag blir för din fina kommentar. Hade gett upp hoppet om att någon skulle kommentera och när nån väl gör det så är det så positivt som dina ord 🙂 Tack för att du läser! Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.