Påminnelser

Ute är det några futtiga plusgrader och nyss föll det snöblandat regn utanför mitt fönster, och jag undrar bara stilla: Vart tog sommaren vägen?! Inte är den här i alla fall.

Hela veckan har varit sjukt stressig och jag har inte orkat lyfta en pinal sedan jag kommit hem från jobbet, senare än vanligt. Kroppen är helt inställd på att vakna klockan sex och jag vaknar alltid före klockan ringer, att somna om är inte ens värt att prova. Måtte hjärnan komma i håg att det är lördag i morgon, för en sovmorgon skulle inte vara helt fel.

I dag var sista riktiga skoldagen som mest bestod av filmvisning, fika och återlämning av böcker. Eleverna fick till och med sitta vid datorn utan att höra mitt tjat om att ’logga ut nu’ och ’det där får du göra på rasten’. Skönt för både dem och mig.

Hade bakat blåbärsmuffins till mina nior, vilket var mycket uppskattat och så höll jag på att skrämma ihjäl några sjuor genom att visa ’Sweeny Todd’ med Johnny Depp- eller så var det mest jag som var rädd…för att jag skulle ge dem mardrömmar av alla hemska scener eller alla plågsamma sångnummer. Nåja, hoppas alla sover gott ändå.
Var med på sångövningen som niorna hade inför avslutningsdagen och redan då föll tårarna, hur ska det då gå när de står framme i kyrkan uppklädda och alldeles för stora- de började ju nyss första klass?!

Här hemma fortsätter uppackandet av lådor och nu har vi fått gardiner i ett köksfönster, en lampa i hallen och en spegel i vardagsrummet. Vart gardinfästen och ringar till duschdraperiet tog vägen i flytten är en gåta, men de dyker väl upp nån gång när jag redan köpt nya.

Till min stora fasa har min mobil sett sina bästa dagar och det går bara prata om jag håller den på ett visst sätt, vilket är väldigt jobbigt för mina fingrar så jag brukar hoppas att personen som ringer inte har så mycket att säga. Detta kan leda till en del dråpliga situationer när jag kan höra den som ringer men han eller hon inte kan höra mig. Höll på att köra av vägen för att jag skrattade så mycket när en kompis ringde och det samtalet mest besod av fraser som ’Hallå??!’ och ’Hör du mig? Jo, nu hör jag dig!’
Är på jakt efter en ny telefon och får vara glad att sms både kan tas emot och skickas än så länge…

Ibland får man hemska påminnelser om hur skört livet är och hur fort allt kan tas ifrån en. Fick en sådan förra helgen och denna vecka har handlat om att livet trots allt måste gå vidare, att familjen är viktig och att man ska uppskatta det man har…..

God natt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.