En morgon

Här har ni en del av min morgon i bilder. Hösten är onekligen här och i dag visar naturen upp sig från sin bästa sida med klart solsken, nollgrader och vackra färger. Att man faktiskt kan längta efter havregrynsgröt är ganska otroligt, men det gör jag- varje morgon och jag tröttnar aldrig på det! Så här på lördagen lyxar jag till det med en kopp kaffe till eftersom jag har tid att dricka det….

Det är fantastiskt att jag som mamma aldrig lär mig att det inte spelar någon roll att barnen är uppe längre på kvällen för de vaknar ändå precis samma tid som under veckan. Axel började tassa omkring vid sju och halv åtta var det morgon för Frans. Nu sitter de bredvid varandra på stora mattan framför tvn och spelar Madagascar 2 på playstation, ja det vill säga Axel spelar och Frans tittar beundrande på.

Veckan har bjudit på jobb som vanligt, hämtning och lämning på dagis och fritids, laga middag, städa bort middag och tvätta kläder, nattning av barn och stupa i säng själv. Allt det där som kallas vardag, ni vet. Tiden tycks inte räcka till och snart har jag slut på ideér på undervisning för mina elever känns det som, men konstigt nog så brukar det ordna sig i alla fall och ibland har vi pratat en hel timme om olika saker när de tycker att vi ska börja jobba med svenskan, utan att förstå att vi faktiskt tränat massor på språket genom att just prata.! En tjej har just lärt sig fråga "hur ä´re" och jag har försökt få henne att svara också när nån frågar "själv då", inte det lättaste men många skratt har det blivit.

Förra veckan var jag till Storuman på föräldramöte och hann precis krama om Hampus innan det skulle börja, han var glad åt att få nya sängkläder, strumpor och ren handduk. (Hann inte fråga om han aldrig tänkt på att det går att tvätta sånt också, inte bara kläder…) Det var roligt att få se skolan och att få ett ansikte på lärarna kändes bra, klassen verkar trivas tillsammans och är en bra grupp. Kan knappast bli bättre! Att Hampus trivs råder inga tvivel om, och jag är glad att han tar sig tid att komma hem ibland. I onsdags dök han upp med två kompisar och hann byta till vinterdäck på min bil till min stora lycka innan de drog vidare.

Nu ska jag jaga dammråttor och städa barnens rum.

Ha en bra lördag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.