Svenska och bönder…

Livet kan verkligen bjuda på oväntade situationer, vissa trevliga och andra mindre roliga. Men jag antar att det är så livet ska vara…

Nu återstår en arbetsdag på denna vecka innan eleverna får ett välbehövligt höstlov. Själv kommer jag att vara ledig två dagar och det ser jag verkligen fram emot. Känner mig ganska sliten faktiskt, men då är det tur att program som "Bonde söker fru" finns som kan muntra upp mig! Jag var inte ett dugg intresserad av att titta på det när syrran skickade ett sms där hon tyckte att jag skulle kolla in en härlig bonde som skulle passa mig. Kunde ju inte låta bli, och sedan kunde jag inte sluta skratta den kvällen. Nu har det blivit ett stående skämt mellan oss och det blir nästan ett måste att titta varje vecka.

Datorn kan vara bra till väldigt mycket och nu har jag upptäckt att man kan hjälpa till med svenska språket via msn! man kan prata med varandra på riktigt, vilket ju är jätte bra för genom att använda språket lär man sig så mycket fortare. Har pratat med två förtjusande systrar till en av mina elever, som är så tacksamma för att jag tar mig tid. För mig är det bara roligt. Det finns betydligt sämre saker att ägna sig åt mörka vinterkvällar. Annars kan man alltid läsa en bok! Har lyckats hitta en som får mig att vakna och lägga mig tidigare för att hinna läsa, helt underbart.

I morgon kommer barnen, de små i alla fall och den stora kommer på lördag för att vara hemma hela veckan. Ska bli härligt att få lite liv här hemma!

Nu väntar sängen och boken. God natt!

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.