Novemberfrossa

Alltså allvarligt talat…..november månad-finns det någon värre månad?! Jag tror inte det. Inte ens februari med kyla och elände slår detta- snö och is och mörker. Hade glömt sätta i motorvärmaren i bilen i går så det var bara att börja dagen med att skrapa rutor. En uppmärksam granne kom förbi och undrade om allt gick bra, han tyckte det var för väl att jag fick upp värmen och menade att jag nu hade lärt mig något av detta. Att sätta i motorvärmaren nästa gång…..

Jag brukar tycka att veckorna springer förbi men den här veckan har varit seg som knäck. Trodde aldrig den skulle ta slut. Många tankar har stört min nattsömn och fått mig att längta efter helg med sovmorgon. I morse sov de små till halv åtta och lät mig lugnt ligga kvar till klockan halv nio, inte dumt. Sedan fick vi bråttom till Folkets Hus där teatern skulle framföras. Där blev det sminkning och påklädning och snart såg vi ut som Vera, Britt och Gunnel, snygga som få…hmmmm. Axel tyckte jag var jätte stilig när han väl förstod att det var mamma.

Publiken var mycket liten men några skratt lyckades vi ta fram hos dem och allt gick riktigt bra. Nu ska vi snart påbörja träningen för nästa föreställning som ska framföras till sommaren. Ingen rast och ingen ro.

En kväll kom faktist båda systrarna, systerdöttrarna och två systersöner förbi och jag njöt av att  köket var fullt med folk, det brukar vara ganska tomt annars. Då får man stå ut med att ena syrran ska låna pusmedel för att putsa glasrutan på ett skåp jag har i köket, och att all juice tar slut. Hade lånat en bok om stickning på bibblan samma dag som glatt kommenterades och nu har Isa lovat mig en stickad BH, hipstertrosor och ett matchande nattlinne i julklapp! Ser jag verkligen fram emot. Hoppas bara det inte blir i yllegarn hon stickar. Övriga ämnen som avklarades var dörrskyltar, dammsugning av gräsmattor, rumpavtryck i duschen och flytt från tätort till förort.

Nu har systersonen fyllt år och jag har slutat fråga hur mycket han fyller nu för tiden för han är så lång! Att en tonåring kan växa så är fascinerade, medan man själv får nöja sig med de få centimeter man förärats med.

Ute faller mörkret och jag ska laga Tacos till middag, till barnens stora förtjusning.

 

 

3 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.