Trött…

…..tröttare,tröttast. Adjektiv, sinnestillsånd, jag…orkar knappt hålla uppe ögonen men ändå kan jag inte koppla av och bara sova. Har precis lagt bort uppgifterna elever lämnat in, som nu är lästa och betygsatta. Mycket återstår än så jag vet nog vad jag ska göra i helgen.

Hade en rolig stund i morse när jag skulle förklara för mina utlandsfödda elever varför vi firar lucia och ritade ett väldigt fint luciatåg med lucia, tärnor, tomtar, pepparkaksgubbar ( jisses vilket svårt ord!) och stjängossar på tavlan. Man blev aldrig någon konstnär men jag tror de förstod någorlunda. Lite klarare blev det när vi gick till kyrkan och fick se allt på riktigt! Axel var en jätte fin tomte tillsammans med väldigt duktiga elever i de lägre stadierna. De lyckades verkligen sprida julstämning med sina vackra sånger.

Efter jobbet blev det till att besöka sjukstugan för en andra vaccination på killarna. Det började köra ihop sig redan i bilen dit när Axel gjorde det klart att han inte tänkte ta nån spruta, och så fortsatte det tills jag helt svettig av utmattning lyckades få på honom tröjan igen. Sedan vägrade han prata med mig på en lång stund. Frans däremot var en mycket modig liten man även om han råkar vara lillebror. Nu är det gjort i alla fall, vilket känns bra.

Efter denna pärs var det dags för middag och betygsprat med en kollega. Där dök ingen annan än tomten upp och gav alla snälla barn en klubba! Inte illa. Mätt och belåten ilade vi hem och klockan hade redan blivit halv åtta. Barnen somnade ganska omgående, vilket jag också tänker göra nu. I morgon väntar ännu mer luciafirande, pust….

God natt!

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.