Hett

Ja, jisses vad roligt det är att baka tillsammans! Synd att det bara är en gång per år, för det är rätt bra för sinnet att skratta så mycket som vi gjort i kväll. Det började så bra med en tanke om ett jakttorn av pepparkaksdeg, och slutade i……ja, arkitekten hade en bra förklaring och jag tror det blev mer ett älghus, eller nåt? Älgen står i alla fall på nedre våningen, som ni ser.

Jag fick sköta det kokheta flottet till anisbröden för första gången och det var stressigt men kul! Har diverse brännskador på armar och fingrar men bröden blev goda.

Dekorationen av pepparkakorna blev också mitt jobb, vilket var hur roligt som helst- rena terapin för själen att fylla de bruna ytorna med sirliga bokstäver i vit kristyr. Hjärtarna med alla barnens namn på och ett för oss mammor ska hänga hemma hos mamma och pappa, vilket vi överlåter åt dom att fixa.

Baket blev en välkommen paus i jobbet med betygen men nu återstår planeringen av veckan innan jag kan andas ut.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.