Sov Lov

 

Jag kanske skulle bli en bra vampyr just nu, för jag skulle behöva lite påfyllning av blod, eller åtminstone järn. Men det är klart, skulle nog inte gilla livet som vampyr med allt vad det innebär och dessuom är jag ganska mörkrädd, så jag får nog nöja mig med att äta järntabletter och dricka äcklig Blutsaft. Med ett blodvärde på 98 är man allt annat än pigg och rask. Normalt ska man ligga på 130-150, men nu har jag fått en förklaring till varför jag  är yr och ganska deppad, men framförallt aldrig pigg. Nu blir mitt mål att få upp värdena, och att vi går mot ljusare tider kommer säkert att hjälpa till.

I fredags gjorde vi sista arbetsdagen innan Sportlovet, vilket inte kändes helt fel! Mitt lov kommer dock inte att bli särskilt sportigt, det blir mer ett Sovlov…..

Kan aldrig sluta förundras över barn som varje veckodag börjar morgonen med att vägra kliva ur sängen och våndas över att tvingas kliva upp före sju, men så  fort det blir lördag och söndag slår upp ögonen klockan sex och inte vill ligga kvar en sekund?! Finns det någon universell förklaring till detta, tro…? Klockan är bara halv nio och de har redan hunnit med så många saker så det kommer bli svårt att aktivera dem hela dagen. Borde kanske skicka dem till Mora och åka Vasaloppet.

I går fick jag besök av en kär gammal vän som fick en liten Siri för tre månader sedan, som jag fick hålla och lukta lite på. Jisses vad söt hon var! Varför gick den tiden så fort….

Nä, nu ska vi röja i barnens rum som är fullt av Legobitar, pusselbitar, bilar och annat som de roade sig med att kasta ut i går. Återstår att se om de tycker det är lika roligt att plocka upp.

Ha en bra söndag!

 

2 kommentarer

  1. Lisbet Olofsson

    Jag har druckit mycket blutsaft i mina dagar. Till slut konstaterades det att jag har en liten ovanlig åkomma för folk i min ålder B12-brist. Och nu funkar jag som folk och kan vara i solen utan soleksem etc. SÅ skönt.

  2. Carola

    Ja Lisbet, de har tagit prover för att kolla om jag saknar det så jag får väl se vad de kommer fram till. Kul att du mår bättre i alla fall! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.