Bästa dagen!

Axel vakande till klockan sex och frågade vilken dag det var i dag och när jag svarade "lördag" somnade han lugnt om till klockan sju. Bästa dagen på veckan.

Har just kokat morgonkaffe och njuter av att vara ledig, att solen skiner och att det bara är sex minusgrader ute! Senare i dag blir det ett besök i grannbyn Blattnicksele där det är Vinterfestival med en massa aktiviteter för barnen.

Den här veckan gick så fort att jag nästan blev lite rädd när jag insåg att det var fredag och så mycket man inte hunit göra. Att tiden går fort bekräftades i tisdags när jag blev ett år äldre, och bla. fick en bok som heter "Mitt i livet" och ett foto på mig själv från i somras med texten "Medelåldern är den tid då man är tillräckligt gammal för att veta vad man inte bör göra, men tillräckligt ung för att göra det ändå"….Skulle jag vara  "Medelålders!? " Låter liksom lite….gammalt….Boken har dock gett mig många skratt och favoritcitatet måste nog vara:

"Åldern är inte viktig- om du inte är en ost".

Det är inte lätt att hålla åldern hemlig längre med Facebook som de flesta har i dag och när jag kom till jobbet på tisdag morgon var det många elever som skrek "Grattis Carola" och några gav mig kramar. Mycket trevligt, men mindre kul när de börjar säga "Ska jag hjälpa tant uppför trappan?"

Frans fick nästan sin mamma att gråta av stolthet när han en kväll visade mig gubben han ritat. "Huvudfotingen" som nästan alla barn på något magiskt vis börjar rita i den ålder han är nu har redan fått näsa, hår och öron. Nu ritar han gubbar på löpande band och nu på morgonen fick en av dem fingrar! Visserligen efter hela armarna och väldigt måååånga, men en viktig detalj.  Kylen är full av hans konstverk och alla magneterna slut. Axel bygger med Lego som aldrig förr och konstuerar allt mer avancerade byggader.

I går skulle vi gå och titta på starten i Vindelälvsdraget men kom i väg alldeles för sent så när vi rundade sista snöhögen blev det helt tyst på hundarna och jag förstod att vi missat alltihopa! Eleverna förstod ingenting men skrattade glatt ändå när vi gick tillbaka till skolan. Vi fick en promenad i alla fall.

Nu ska jag äta frukost med barnen. Ha en fin dag alla!

 

Etiketter: , ,

3 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.