Mamma Mia!

Sitter hemma och hör på regnet som faller mot rutan. Ett härligt sommarregn bjuder denna frredag på och jag har gjort mina sista timmar med eleverna på IVIK. Det har varit en väldigt rolig vecka och det känns en aning vemodigt att lämna dem just när jag lärt känna dem lite. Vi började morgonen med att titta på filmen Mamma Mia! tillsammans. Själv hade jag inte sett den förut och blev glatt överraskad, trodde inte den skulle vara så bra som den var. Kan ju bara konstatera att ABBA gjorde många bra låtar! Alla var inte lika imponerade som jag men pratet om filmen efteråt blev mycket bra.

Vi var överens om att det kan vara bra att titta på film och lära sig svenska på det sättet, genom att dikutera den fick vi in många nya ord som "huvudperson", "genre" och "titel". Sedan pratade vi om bröllopet i filmen och vips så var vi inne på bröllopet som äger rum i morgon mellan kronprinsessan och Daniel.

När lektionen var slut var tavlan full av ord och vi hade pratat massor. En bra avslutning på dagen.

Kan inte sluta förundras över hur underbara människor det finns i Sorsele! De finns på jobbet, på dagis, på affären och några har alltid bott här medan andra är helt nya i byn. Om man inte flyttar hit för den vackra naturen eller den långa vintern så kan man glädja sig åt trevligt sällskap i alla fall.

På onsdag kväll tog jag med mig mamma och moster till Storuman för att städa ur sonens rum på elevehemmet där han spenderat sitt första år på gymnasiet. Att ett rum kan innehålla så mycket saker kunde jag inte drömma om, men jag lyckades packa in baslådor i mängder, högtalare, kläder, tv och annat som en sjuttonåring kan behöva, i bilen. På släpvagnen lastades skotern upp av två mycket trevliga rumskompisar, och jag blev tårögd när jag tänkte på att de nu ska skiljas åt. Han har trivts så bra i Storuman och fått många fina vänner, som han nu måste lämna för att läsa vidare på annan ort. Men sånt är livet. Dörrar stängs och nya öppnas.

Ha en trevlig helg där ute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.