Storstad

Den här dagen har bjudit på regn, åska och molnen har liksom lagt sig som ett täcke över bergstopparna. Allt är fuktigt och liksom höstlikt….men det är ju faktiskt bara juli än. Eller?! Kanke har jag missat nåt, men ute är det misstänkt mörkt redan och jag har tänt flera lampor inne. Kanske lika bra att börja ställa om sig redan nu till vad som kommer snart.

Kom hem i går från ett besök i Stockholm där vi gått på Skansen, åkt rulltrappor och tunnelbana, sett en större fontän än den framför kommunhuset och upplevt miljöerna i Astrid Lindgrens fantastiska historier på Junibacken. Vi åkte båt till Djurgården och gick kilometervis och barnen var riktiga hjältar som inte gnällde det minsta. Att fötterna var kolsvarta när vi kom hem till den lånade lägenheten gjorde inte ett dugg.

Att komma bort lite är alltid nyttigt, och att få andra perspektiv på livet är aldrig fel. Jag är än mer säker på att jag inte vill att mina barn ska växa upp i Bagarmossen, och jag vill inte ha en tonåring hängades i något centrum där grannarna inte känner varandra och varje låst port har en kod som gör att man aldrig kan säga till barnen "spring ut och lek en stund" för då kommer de inte in igen. Inte för att man någonsin skulle lämna dem själva ute heller. Visst är A- lagarna på bänken trevliga men bättre barnvakter kan man nog önska medan man lagar middag eller springer till tvättstugan. Nej, vi har det väldigt bra här i Sorsele på många sätt….

Att åka bil nästan hundra mil tar på krafterna, särskilt när man är sex och fyra år och tycker att man borde vara framme efter två mil. Båda killarna blev åksjuka och när den ena kräktes i en påse valde den andra att hellre kräkas över tröjan, och när vi frågar varför han inte kräkes i påsen säger han att det var så äckligt. "Men Frans, var inte det där äckligt då? Undrar vi andra och han svarar "jo, mycket….." Ja, de är söta de små och den största har imponerat på mamma genom att lugnt och sansat ta sig genom Stockholm centrum medan jag knappt vågade titta. Blir inte den killen taxichaufför eller eller nån annan yrkeschaufför blir jag förvånad!

 

4 kommentarer

  1. Lena

    Åååå, har ni oxå varit till S-holm, så vackert det är därute på Djurgården,mmmmm, längtar redan tillbaka. Men som du säger vi har det bra här! Sköt om dig!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.