Vackra ord….?

Jag har inte blggat på länge nu eftersom jag gått omkring och tänkt på vad mitt nästa inlägg ska handla om. Nu har jag kommit på det, problemet är bara hur jag ska skriva utan att låta allt för arg, allt för negativ. För jag är ingen negativ person, men jag har väldigt svårt för att låtsas att allt är bra när det inte är det. Jag anser att man måste få prata om det som är dåligt också, utan att bli "en som bara klagar"…..

Nåja, ni som läser får ta det som ni vill. Alla brinner vi för olika saker. Nu är det val om två veckor och i går fick jag senaste numret av "SorseleAktuellt" där vårt kommunalråd skriver en hel sida om hur måna de är om att alla flyktingar ska få ett bra mottagande och start i det nya landet. Låter ju jätte bra. Att ha ett jobb att gå till, att ha en meningsfull fritid och ett kontaktnät där man bor underlättar en hel del, och borde falla under den rubriken. Vi har flyktingar som bott här i två år nu och  inte ens fått en praktikplats- det ska bli mycket intressant att se var kommunen hittar platser till ca. 40 personer, den som fått tjänsten på "inflyttarservice" lär inte bli sysslolös, vilket ju är positivt.

Att gå till skolan tre timmar per dag, även om det är på helårsbasis är ganska lite om man tänker efter. När du kommer hem till din lägenhet har du många timmar att slå ihjäl. Att få lära sig simma, att få en säng att sova i, att få nya tapeter i lägenheten när de du har inte är bytta sedan 90- talet och att få avlastning med barnen någon gång har aldrig varit några problem för mig. Men det är långt ifrån självklart för många av våra "nya" sorselebor. Jag är otroligt tacksam för att jag får lära känna dessa människor, med en historia helt olik våra och med kunskaper vi borde ta vara på. Att bli hembjuden till en familj som själva inte äter för att det är Ramadan men ändå dukar överfulla fat med mat jag aldrig sett förut berikar mitt liv. De har ett stort hjärta och jag önskar att fler Sorselebor fick ta del av deras färgstarka personligheter.

Socialdemokraterna vill att "kulturen ska vara en självklar del av välfärden, att fritiden ska vara positiv och aktiv och att medborgarna ska ha tillgång till ett rikt föreningsliv" Låter också jätte bra. Skulle vilja veta HUR man ska se till att det blir så.

Många rader blev det men nu är sinnet lite lättare. Att blogga är bra för själen. Nu kan jag fortsätta med kvällens sysslor. Ha det bra där ute i höstsolen.

3 kommentarer

  1. Urban Brännlund

    Tänk om alla tog sig för, vågade, att ta steget in i flyktingarnas situation på riktigt. Precis som du beskriver.
    Då det gäller ämnet Flyktingar, så är det bland det bästa jag läst på länge.

  2. Carola

    Tack Urban och Lisbet för att ni tar er tid att kommentera min blogg. Detta är något jag verkligen känner varmt för, och kommer säkerligen att återkomma i ämnet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.