Kvällstankar

Som jag skrev i mitt förra inlägg så är svenska språket fullt av underbara uttryck man kan ta till när man vill få fram sin åsikt, och här kommer några till:

"Att tala är silver, att tiga är guld"

"Har man tagit fan i båten får man ro honom i land"

"Bättre brödlös än rådlös"

"Att sitta med skägget i brevlådan"

Visst är de bra?! Jag skulle kunna räkna upp många fler men sparar dom till ett senare tillfälle. Man kan välja att tiga eller så kan man skriva precis vad man tycker och känner- det är det som är så fantastiskt med Sverige! Jag valde att börja blogga för ett bra tag sedan och för mig har det varit ett väldigt bra sätt att uttrycka mina åsikter på. Det är med stort intresse jag följer de kommentarer, de bloggar och tankar om Sorsele som finns här på vk.se, och jag tycker det är ett sådant bra forum som jag tror de flesta läser.

Jag finner det mycket intressant att min blogg nämns på möten med tjänstemän och politiker. Det är ett bevis på att vissa inom kommunen läser den och inte tycker allt jag skriver är så lämpligt, och kanske har jag trampat på några tår eller hittat några ömma punkter, jag vet inte. Men jag lovar att jag skulle kunna skriva så mycket mer än vad jag gör och jag är mycket snäll i mina inlägg, kanske för snäll många gånger. Ibland måste man välja- och när man arbetar med människor kommer de valen oftare än för andra yrkesgrupper. Antingen tiger man och lider, gör sitt bästa för att överleva och blundar de gånger du egentligen inte ska det, eller så ryter man ifrån!

Jag vill verkligen veta hur fördelningen av resurser ser ut när det gäller flyktingmottagandet- vad är det som kostar och hur mycket får mottagandet kosta?

Är det förvaring vi sysslar med eller är det ett värdigt liv vi vill ge dem som kommer hit? Har vi lyckats bra när det finns de som längtar tillbaka till flyktinglägren? Är det någon inom kommunen som tagit reda på kvotflyktingarnas mentala hälsa- hur mår de egentligen?

Vem har bestämt att det ska bo upp till åtta personer i en trea, men bara ha sängar så det räcker till hälften? Borde inte de som tar besluten ha koll på hur många som kommer hit, hur många lägenheter som behövs, hur många extra lärare, barnskötare och förskollärare som behövs för att göra tillvaron bättre för ALLA??

Tror man på fullaste allvar att dessa människor ska stanna kvar i Sorsele för att ta över efter de som går i pension när det knappt finns några jobb för oss infödda, inflyttade med svenska som första språk?? Tro mig, de vill precis som du och jag ha en vettig sysselsättning med en vettig ersättning istället för att gå hem till en lägenhet efter tre timmar i skolan.

Nåja, nu har jag säkerligen retat upp någon igen och om det skulle vara så kan du alltid hälsa på oss på SFI, vi finns i källaren i Folkets Hus, alla dagar utom lördag och söndag. Välkommen!

 

5 kommentarer

 1. Sara

  Så bra skrivet! Säkert är det nån som blir irriterad av det du skriver men då är det förmodligen för att sanningen börjar komma fram.
  Heja heja!

 2. Clara

  Det är bra att det finns någon som vågar säga sin mening. Fortsätt med det! Trampar du någon på tårna, kan det ju bli ändring till det bättre.

 3. Lena

  Heja Carola! Du skriver så bra o naturligtvis trampar du någon på tårna- kanske därför de ansvariga inte kommer ner på SFI, de har så ont i tårna. Vi har faktist rättigheten i Sverige att säga vår åsikt. Du talar av erfarenhet o det är bra att du delar med dig av detta på din blogg, Man tror inte att det är sant så som många av kvotflyktingarna har det förän man sett det. Keep up the good work, jag är på din sida!

 4. Carola Persson

  Svar till Lena (2010-12-07 16:01)
  Tack Clara och Lena. Det är svårt att veta vilket ben man ska stå på, ska man tiga eller säga vad man tycker? Ska man blunda eller se verkligheten som den är, inte som vissa TROR att den är? Jag vet inte……

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.