Illusioner eller inte

Det roligaste och pirrigaste med att man nu får redigera sina egna kommentarer här på vk.se är att man aldrig vet vad det står förrän man klickat för att läsa dom. Ska det stå något bra eller är någon sur på mig….? Oavsett vilka kommentarer jag får så är de hemskt välkomna. Diggaknappen och kommentarerna är det enda som ger en hint om att någon faktiskt läser det jag skriver, annars har man som bloggare faktiskt ingen aning.

Den senaste tiden har jag stångats med många tankar, kommit till några insikter och fölorat några illusioner. Jag antar att det är det som är livet- som en god vän till mig brukar säga: Det händer då åtminstone nåt hos dig! Vilket jag kanske ska vara tacksam för. Sedan kan man ju undra varför vissa saker händer just mig……

" Gud ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra,

mod att förändra det jag kan och

förstånd att inse skillnaden "

Nej, jag har inte gått och blivit religiös, men jag kan förstå om ni tror det. Den här bönen som kallas Sinnesrobönen brukar jag tänka på ibland och den har hjälpt mig många gånger i livet. Just nu har den behövts lite mer än vanligt. En av de förlorade illusionerna jag pratar om är att den polititker jag röstade på i senaste kommunvalet visade sig vara en helt annan person än jag trott, och jag kan med gott samvete säga att hon aldrig mer kommer att få min röst.

En insikt jag fått är att man helst ska rätta in sig i ledet, le och se glad ut. Men se, det tänker inte jag göra! Jag är i grunden en glad och positiv person, men jag är också en som säger ifrån när något är fel. Min mamma och pappa lärde mig att behandla alla lika och ställa upp för de som har det sämre än en själv. Det är jag mycket tacksam för, och för de som tycker att den sidan av mig är obekväm eller opassande så får den vara det.

Nu ska lyssna på lite "Längesen" med Petter och Veronica Maggio innan jag går till hotellet och lyssnar på Lars-Göran Waden. Det är bara att ta honom på orden:

"Livet rullar vidare"

Ha det bra där ute!

5 kommentarer

 1. Lena S

  Det är nästan komiskt,jag har en tavla med sinnesrobönen på väggen i hallen och ofta har jag tittat på den på senaste tiden, tyvärr av liknande anledningar som du. Vi är tuffa brudar, och varken jag eller du klarar av att rätta in oss i ledet, men ska man överleva får man ta tag i de delar i livet man kan förändra, inse att vissa saker kanske åtminstone tar lång tid att förändra och finna någon slags sinnesfrid i det. viktigast är att skapa ett bra liv åt sig själv och sin familj. Keep up the good work!

 2. Stefan H

  Det är bra Carola man ska stå upp för det man känner för och inte vika ner sej, fast nån försöker trycka ner en för att man är obekväm. En del politiker är som dass- papper och det är det ända dom duger till. Fortsätt att vara som du är.

 3. Carola Persson

  Svar till Lena S (2011-02-07 19:42)
  Ja du har som vanligt rätt och jag hoppas både du och jag en dag finner någon slags sinnesfrid. Kanske inte i denna bransch dock…..Kram!

 4. angelica

  ” Gud ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra,

  mod att förändra det jag kan och

  förstånd att inse skillnaden ”

  Ja du vännen, den tänker man på ofta på den versen, saknaden är så stor….
  puss och kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.