Nästan som i en film…..

Ja, vad kan man säga. Om det finns någon politiker som fortfarande lever i villfarelsen att den här kommunen är BÄST på att ta emot flyktingar i hela landet ska jag snabbt ta ned den eller dom på jorden.

När man som lärare måste börja arbetsdagen med att trösta en ung kvinna som säger att "om jag död kanske det blir bättre" och torka tårarna, och försöka intala henne att det kommer att bli bra fast man egentligen inte vet om det är så. Om man ska svara på frågor som "vad kan vi göra" och man inte har något svar att ge. Alla flyktingar är "vanliga" Sorselebor, heter det, men jag undrar………

Skulle någon säga till mig en vecka innan lönutbetalning att jag kommer att få 3000 kronor mindre i lön den här månaden men inte förklara varför så att jag förstår det skulle jag bli……upprörd. Om jag skulle bli tvungen att lägga lägga mitt  liv i andras händer skulle jag vilja vara säker på att dessa händer visste vad de gjorde och hade de kunskaper som behövs för att jag skulle vara trygg.

Förlåt min bittra ton, men ibland måste man få vara ärlig. Många läser min blogg och de som känner sig träffade får gärna göra det, vi andra gör så gott vi kan tills vi inte orkar längre.

Ha det bra där ute!

16 kommentarer

 1. Carola Persson

  Svar till Kesavan Kailajapillai (2011-02-25 13:12)
  Tack Kesavan. Jag tycker så mycket om er alla så jag kan inte låta bli att tänka på er, hoppas ni slipper alla problem en dag.

 2. Carl-Axel Otterhall

  Oj så bra skrivet Carola. Är bara lite bekymrad över alla de eniga politiker och vår kommunchef som bestämde att Sorsele skulle ta emot så många flyktingar. Vad säger man – ”ta sig vatten över huvudet. Blir nu påmind om att jag har ju inte skickat mina följdfrågor till vår kommunchef där bl.a. frågan om syfte och mål med dessa flyktingar finns med. Måste bara få iväg det i helgen.

  Ha en trevlig helg och sköt om dig.

  Carl-Axel

 3. Carola Persson

  Svar till Carl-Axel Otterhall (2011-02-25 13:32)
  Tack Carl-Axel. Det går väl bra att bestämma en massa saker när man ALDRIG behöver möta dessa människor, medan vi som gör det ska gå under av allt vi ser och hör. Tycker absolut att du ska skicka in de där frågorna och hoppas på svar. Ha en trevlig helg och sköt om dig!

 4. farah

  vad kul att läsa min larares blogg !!!!!!!!!!!!!
  jag vet att du är en snäll person som altid tycker att göra rätt sak men alla vet att fingrar i händerna är inte samma där finns en long fingar, en kort eller melan det samma ochså mannikor de är ochså olika därfor låt oss be to god att de ( politiker ) fösto att göra det rätt sak i rätt plats. tack for att dela våra klagomål

 5. Carola Persson

  Svar till farah (2011-02-25 16:48)
  Tack för att du läser och kommeterar min blogg, vem du än är! Ja, visst är alla människor olika och händerna som ska ta hand om er borde vara utbildade, ödmjuka och intresserade av vad som behövs för att det ska bli bra. Att skriva om era problem här kan vara ett sätt att göra det känt för alla.

 6. Medmänniskan

  Underbart att du finns Carola!
  Du är precis rätt person på rätt plats. Jag har bara hört positiva kommentarer om dig som lärare.
  Tyvärr så vet jag att du har rätt. Många som har kommit hit har sina barn kvar i sitt hemland, eller andra nära släktingar. Bara det är så traumatiskt att det gör det svårt att få vardagen att fungera. Att då få möta arroganta personer, som dessutom ”drar” av pengar från ersättning, utan att få en förklaring eller ett underlag så att man kan förstå varför, visar dessutom att man ej har så höga tankar om intelligensen hos våra flyktingar. Vars finns medkänslan?

 7. Carola Persson

  Svar till Medmänniskan (2011-02-26 22:12)
  Tack för din fina kommentar, den värmde. Jag vet inte vad det handlar om- kanske både arrgogans, okunnighet och en annan männsikosyn än vad jag har? Just nu är jag mest arg över att de som bestämmer inte ens bemödar sig med att vara med vid en information som hålls som kommer att påverka mångas ekonomi stort i framtiden. De kanske inte räknade med att de skulle ha några frågor att ställa, eller så var det just det de var rädda för. Tack för att du läser min blogg.

 8. Lena

  Med en djup suck avslutar jag läsandet av din blogg, en suck av trötthet, hopplöshet och frustration. du är en sådan bra speglare av våra invandrares problematik. Jag kan bara hålla med dig, att det är lätt att fatta beslut om man aldrig behöver möta människorna och de konsekvenser besluten ger. Att påstå att de är som vi andra Sorselebor bevisar vilken insikt man har. Helt outbildad personal handlägger flyktingärenden, inget ont sagt om dessa personer, men de saknar den kompetens som krävs för att göra detta. Det är ungefär som att skicka mig att köra lastbil utan lastbilskort, det spelar ingen roll om jag så gör mitt allra bästa så går det inte. Samma sak gäller i detta fall!
  Som du säger så är det vi och framförallt våra elever som tar smällen. Vi orkar inte!!! Våra invandrare orkar inte!!!
  Jag får bara hålla med ”medmänniska”, du är rätt person på rätt plats. Men vad gör kommunen när de knäckt oss en efter en, tja det finns väl alltid någon outbildad formbar person man kan ersätta oss med!!!!!
  Kram o ta hand om dig.

 9. Anita

  Till Lena. Vilken bra och ärlig kommentar.
  Man kan fråga sig hur man i den här kommunen har råd att nyanställa outbildad personal och sedan dra ner på ersättningen till flyktingarna?

 10. Carola Persson

  Svar till Lena (2011-03-01 10:58)
  Tack för din kommentar Lena. Mycket orkar man men inte hur mycket som helst, vilket jag fått erfara nu. Dina ord är mycket bra och tyvärr helt sanna. Kram och sköt om dig. Hoppas vi ses snart!

 11. Förskräckt!!

  Men nu är det väl ändå dags för politiker/kommunen att öppna ögonen! Hur kan man med gott samvete göra så mot människor? Ska det verkligen vara så att man bara kan ta hit så många invandrare som möjligt och inte behöva bry sig om dom eller se till att det fungerar på skolor etc.?
  Nu tycker jag det är dags att ni som borde ta åt er svarar, för ni läser ju Carolas blogg eller hur?

 12. Carola Persson

  Svar till Förskräckt!! (2011-03-02 20:34)
  Ja du ”förskräckt”, jag tycker det är ganska fascinerande att min blogg diskuteras bland både tjänstemän och politiker och helst skulle de nog se att jag slutar, men kvotflyktingarna har INGEN som kan föra deras talan. Om jag kan få bara en människa som läser detta att reagera så har jag gjort något bra i alla fall…
  Tack för att du läser min blogg!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.