Duktig flicka

Det är morgon, den andra maj och utanför är det grått och jag tror det är ganska kallt. Jag har just druckit mitt kaffe och ätit en mycket god frukost. På radion berättar de att Usama Bin Ladin är död, och folket i USA jublar. Bra eller dåligt, you tell me. Världen är full av dårar som säkerligen står på kö för att få ta hans plats och för mig gör det ingen större skillnad att han är borta. Livet går vidare.

Har under helgen förstått hur djupt det är rotat hur man ska vara som kvinna- hus och hem kommer före allt annat och att engagera sig i andra människor är inget som ger en stjärna i himlen. Att höra att man är duktig tror jag är något alla behöver, och jag har alltid försökt att leva upp till bilden av hur man "ska" vara. Nu förstår jag att bilden jag har av att vara duktig skiljer sig från andras, och det är inget jag kan göra något åt. Jag tänker fortsätta göra saker jag tycker är viktiga och sånt jag mår bra av, att vara andra till lags ger mig huvudvärk! De som inte gillar det jag gör behöver inte göra det.

Vad jag bara kan hoppas på är att om jag någon dag skulle bli tvungen att fly med mina barn till ett annat land är att det där ska finnas människor som är beredda att hjälpa oss. Det är en stor tanke, jag vet, men tänk om man en dag kunde se förbi hudfärg och språk och ta sig tid att lära känna människan…

Djupa tankar en vanlig måndag. Får väl se vad denna dag har att bjuda på, djup eller inte. Kanske blir den bara helt vanlig.

Ha det bra där ute!

4 kommentarer

  1. Lena s

    Ja tänk om det vore så att någon hjälpte oss om så behövdes! Tänk att så många ser ”bara” en invandrare, man ser inte människan som sådan och allt vad de kan tillföra oss. Det är en förmån att få lära känna dessa människor och deras kulturer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.