Ännu en måndag

Ännu en måndag har passerat, i regnets och kylans tecken. Värmen som gjorde oss glada några dagar drog vidare och lämnade oss huttrande kvar. Måndagar har blivit en bra dag  för reflektioner, och att skriva ned dem i en blogg passar ganska bra en kväll som denna.

Förra inlägget handlade om att vara duktig eller inte. Alla ser vi olika på var gränserna för detta går och det är inget jag kan göra något åt- alla ska göra som de vill bara de mår bra av det. I dag funderar jag på vilka roller vi människor har och om vi alltid måste skilja på dem? Ska försöka förklara hur jag tänker. När jag var mamma och jobbade som lärare på samma skola som min son gick fick jag ständigt höra att "jag måste skija på min roll som lärare och som mamma". Därmed blev problemen mina, ingen annans. Himla smidigt för vissa. 

Nu får jag höra kommentarer som "du måste skilja på din roll som privatperson och lärare". Detta kanske för att andra är rädda för att bli ifrågasatta eller indragna i saker de inte är beredda att engagera sig i, vilket är förståeligt och något jag respekterar till fullo. Att bli ifrågasatt är aldrig roligt för någon men det handlar mycket om att kunna ge svar på tal och kunna prata för sig. Något jag jobbar på just nu. Jag blir så trött på detta resonemang och undrar om jag bara inte kan få vara Carola- en medmänniska som tycker det är viktigt att lyssna på andra och försöka hjälpa när jag kan? 

Hoppas någon förstår vad jag menar…..:-)

Ha det bra där ute!

 

2 kommentarer

  1. Lena

    förstår precis! Fortsätt vara den du är och jobba vidare på att kunna ge svar på tal. Står man inte på sig om sitt och kan prata för sig och sin sak så blir man överkörd. Glöm aldrig att den enda person du vet att du ska leva med resten av livet är DU så ut plåna inte den personen för att göra någon annan till lags.
    De människor som vi arbetar med är ju ett praktxempel på detta!
    Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.