Inte måndag, men ändå….

Skulle ju blogga på måndagar hade jag sagt men av det blev det inget. Livet bjuder på så mycket just nu så bloggen kommer ganska långt ned på listan, men nu tar jag en paus i packandet och skriver några rader.

Har just kommit hem från en arbetsdag som bjöd på något så ovanligt som ett besök utifrån! Våra elever blir så glada när de får se något annat ansikte än våra gamla invanda. Två damer från Luleå kom för att informera om HIV och AIDS. Ett inte helt okomplicerat ämne, och många förstod nog inte hälften av vad de sa, men satt ändå tålmodigt kvar och lyssnade. Damerna var snälla nog att hänvisa till oss lärare om de hade frågor, så nästa veckas planering är redan klar.

Min underbara kollega tycker inte man ska krångla till saker så hon trädde en kondom på fingret, sa "använd kondom så blir du inte sjuk"! Några av kvinnornas kinder skiftade i rött och rosa och de gömde sig bakom sjalen medan kollegan obehindrat fortsatte undervisningen. Ibland måste man förenkla saker och handgripligen förklara för att alla ska förstå.

I veckan fick jag en mycket vacker sari av en av mina vänner, och under muntra skratt och mycket fnitter virade de in mig i den efter alla konstens regler. Blev väldigt tjusig men vet inte riktigt när jag ska använda den? Skulle helst göra gardiner av den så jag kan titta på den varje dag. Men det kanske vore dumt….? Det  är så intressant att få ta del av andra kulturer och ju mer öppen man är själv ju mer får man tillbaka. Det är fantastiskt att kunna umgås, skratta, skämta och ha trevligt fast man inte förstår varandra helt. Och ibland kan just missförstånden bli en källa till glada skratt.

Nu är det långhelg och jag frågade en av killarna från Kenya om han köpt en grill än, för det måste man ha när man bor i Sverige! Till min stora fasa sa han nej och undrade vad man ska med en sån till!? Så nu blir nästa projekt "grillkurs". Får lägga in den mellan sexualundervisningen, grammatiken och pratövningarna. Puh! Tur det är sommarlov snart…..

Ha det bra där ute!

 

 

 

4 kommentarer

 1. angelica

  Jag har oxå fått en sari, johanna hade med sig en från indien ! Ska jag ta me den till dig när jag kommer upp:) Kramisar din vän

 2. Lena

  Tack för komplimangen och ja varför komplicera något när man kan gå rakt på sak! Samhället i stort skulle vara enklare om vi inte tjorvade till det. Jag undrar dock om de stackarna hämtat sig innan nästa vecka.
  Ha en jättebäst helg!

 3. Carola Persson

  Svar till Lena (2011-06-01 19:14)
  Du är verkligen rätt person på rätt plats, och du har helt rätt! Varför tjorva till det? Det blir nog en omtumlande vecka nästa vecka, men säkert rolig! Ha en jätte bäst helg du också.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.