’Vi kan inte vara mot utvecklingen’ sa barndomskamraten…

Sålla agnarna från vetet. Jag ifrågasätter, varför fågelhuset är inriktat på att etablera sig på ekologisk odlingsmark, istället för mitt emot Ol Ning´s hem. Rösten sa, att vi ska vara tacksamma för det som erbjuds. Visst, behöver de uppskattning. Jo då. Men, vad i all världen har hänt. En gång fanns det ICA och Konsum. Bränsle gick att tänka på Esso vid Sportaffären, bredvid Skoaffären eller på BP vid ICA eller Shell vid verkstaden eller UNO-X vid den andra verkstaden. Granö Nya Konditori i trevliga lokaler och Granö Pensionatet erbjöd 3 rum att hyra och även de, hade goda konditorivaror. Danspalatset Grando närmade sig slutet men snickerierna och sågverken var igång.
Det jag ser i dag är allenast Konsum och Bussåkaren som har året runt anställda. Inte bra. Dessutom finns f d Granöbor, som idogt kämpar, för att älska ihjäl sin barndoms hemby. Leva sina liv någonstans i Sverige och möjligen hälsa på, på somrarna eller till älgjakten. Jodå, var och en, har sin fulla rätt, att göra som den vill. Snälla, sälj de hus som står tomma, eljest är byn chanslös. Ska byn leva, då måste vi handla på Konsum och inte veckohandla på ICA Maxi. Ska byn överleva, så behövs ett sunt företagande utan missunnsamhet. Den som satsar familj och pengar på att klara sig själv, bör ses upp till.
Det är mycket bra, att macken finns i Tegsnäset. Beskyll mig inte, för att vara mot macken. Däremot, tycker jag att det är fel, att ta Kompensations fondens (vissa markägares ersättning vid regleringen av älven) pengar som var ämnade för en badplats. Dessa pengar behövs, för att få igång vatten cirkulationen, på den befintliga badplatsen. Nu för tiden hörs enbart, ett sargat yl, om att pengar är slut. Finns inga pengar för att reparera befintliga lekutrustningar. Hur är det möjligt, inte en målarskvätt sedan 1993. Sist sades det att omklädnings hytten skall bort, för det skulle gå så bra, att gå upp till receptionen för att byta kläder. Hur kan ni medvetet skicka badbesökarna över vägen?
De sista 20 åren syns mig, mer som en avvecklings period. Vilka representanter vi haft i kommun huset, det vet vi. Fick jag välja, så önskar jag ett Företags-Hotell. Något för framtiden som producerar med fri konkurrens.
Jag var med på första mötet för Långgolfbanan på södra sidan älven. Det hade varit ett lyft för rekreationsområdet. Men, stolpe ut. Rakryggat, nä. Skuld beläggningen stinker. Jag vet att den som gör något, den gör förr eller senare ett fel. Ja visst, vi är människor. Men, stå för det, med att rakryggat redovisa, hur det ligger till. Ärligt och rakryggat folk behåller respekten och erhåller även beundran.
Att fråga upp, är inte lika med att vara mot. Dålig ved som inte tål att huggas i.
Jag fick igenom att Samhällsnämndens protokoll skulle finnas till allmänhetens beskådande. Det skulle bli på Granö Bibliotek, bra så. Men, då jag frågade efter protokollen, så får jag till svar, att de var inte tömda på information än. Vilken ynnest att jag inte stod ensam och tog emot den informationen. Solsken på Granö, det behövs nu, då utvecklingen synes mer som nertystad och mest troligt invecklat avvecklande.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.