20 kr mot Bettleri och utbjudande av varor…

Höstterminen har startat och jultidnings försäljarna har poppat upp. Det kom en ung herre in på gården. Förhoppningsfullt leende. Nej tack, snälla, låt mig slippa köpa tidningar och böcker som ingen vill ha i min familj.
En god vän, suckade över syndromet. Inte enkelt att hitta på vad som kan köpas. Köpa något av varje säljare. Maken skulle få Jaktjournalen, sonen en MAD, dottern Hundboken och själv kunde hon läsa 91:ans årsbok. Det var löst därmed till fyra säljare, för att slippa bli ansedd som snål. Senare kommer samma säljarkår, för idrottföreningen eller till klassresan. Det avslutas med en förtäckt påskkärring med rart leende som håller grytan kokande.
Nä, nu räcker det, jag frågade om det var tillräckligt med 20 kronor för att slippa köpa. Det bör vara likvärdigt med vinsten på en vara. Energibesparande dessutom. Ytterst lite pappersmassa i en tjuga motför i en bok. Solsken på Er som inte säljer.

2 kommentarer

  1. Carola

    Nej min gode man. Jag är inte bitter men jag tycker inte om dörrförsäljning. Det är två skilda saker. Däremot är jag inte rädd för att uttrycka och stå för, samma sak som min nästa enbart törs tänka.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.