Svordom 2008: Vindel-politiker i dyckertlådan

8 miljoner baklänges. Vilket elände. Länge sedan något var äkta positivt och inte bara oral inkontinens med korslagda fingrar bakom ryggen. Politikerföraktet är dessvärre destruktivt och tyvärr svårligen reparerbart. Jag vill att mina barn ska finna trygghet att komma tillbaka till denna vackra och suveräna kommun efter erhållna utbildningar.
Vad krävs för att vända trenden?
Jag tror, lösningen är en samlings regering i kommun, där ärlighet och heder blir styrmedlen. Kasta ut repris-pratarna som gärna vill höra sin egen röst. Det måste bli ett seriöst mål, att få kommun på fötter, oberoende på vilken färg förslaget har. Dagens färgkrackeleringar är osmakliga. Partipolitisk röstning är bakåtsträvande. Då blir man påmind om varför kommunhuset omnämns som dyckertlådan. En skicklig politiker bör leva som en miljöpartist, äta som centerpartist, tänka som en moderat, handla som folkpartisten, yttra sig som sossen och drömma som en ny demokrat. Den politikern skulle jag gärna rösta på. Mångfasetterad och prestations sugen.
Drivfjäder bör vara ett bonusprogram. En grundlön och tillägg för positiv prestation. Är resultatet negativt så utgår inget tillägg. Verklighets baserade kreativa utvecklingar ger välbefinnande. Kommunen är vi alla tillsammans. Men när det kostar miljoner att bli kvitt folk som kunde sortera mappar till tidsperioden fullgjorts, då gör det ont.
Vem kan visa vägen?
Minns ni läraren ifrån Gällivare, Ulf Nilsson. Han som pratade till föräldrar om aktivt föräldraskap. Att inse hur vi tar ansvar för ungdomar genom att föregå med gott exempel. En suverän föreläsare med ett rakryggat budskap. Det går inte att sitta med groggen i högra näven och pådyvla unga att inte dricka. Drogsituationen är illa och sociala bakbundet. Belastningen på kommunkassan är rena överlastningen. Det mesta bygger på förhållandet mellan beteende och konsekvens. Gör jag på ett vis, blir resultatet givet. Jag styr vilket resultat jag vill nå. Kommunen blir som politikerna dribblar den till och ingenting annat. Beteende ger konsekvens. Ändra beteendet och samarbeta för allt i världen. Det är denna natur rika kommun värd. Solsken på Vindelns Kommun, det behövs.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.