Bäruppköparen ska till Kina…

Sanitets tekniker kämpar för att återställa bostadslokalerna. Säsongen är över. Skogen visar dagg i spindelnäten och Kung Bore står för dörren. Naturen lägger sig till ro, men vem ska städa upp i skogen. Just det.

Vem återställer skogen i ursprungsskick?

Bäruppköparen åkte tillbaka till Nybro och skulle vidare till Kina. Trevligt med bekanta världen över, men plastpåsarna och de tomma konserv burkarna ligger kvar i de svenska allemansrätts drabbade skogarna. Allemansrättens användare som plockar hjortron riset (?) och lägger ut hjortronrevorna på vägkanten.

Jag är besviken på regelverket. Detta är inte vad allemansrätten var ämnad till på 1940-talet. En rättighet till var och en att komma ut i skog och mark.

Tjäna pengar är ett måste för att Sverige ska rulla. Jag har svårt att se hur mycket som gynnar vår region. I värsta fall så är det Nybro med omnejd som erhåller skattekronorna och resterande del på Kinesiska landsbygden. Jo då, det finns ju några sanitets tekniker från Hällnäs som skattar i kommunen.

Planeringen för nästa år bör innehålla att återställa till ursprungs skick.

Jag vill ha ersättning för att få skogen återställd. Dessutom så hörde jag på radion i går att det går att gödsla upp contortan till betydligt högre avkastning. Möjligen är detta lösningen, koncentrerad latrin spridning, efter varje regn. Då kanske jag återfår marken jag skattar för. Det har aldrig varit problem med bärplockare innan profit lusten tog över. Fridlysta bärföretag nonchalerar markägarna.

Solsken på den skog, som måste bryta ner allt skräp.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.