Busstur finns EJ i turlistan…

Det som inte slås ihjäl, det svälts ut. Uppsatt mål helgar medlen. Allt går att bevisa.
Politikers taktik när principen går före allt.
Jag kollade tabussen.nu och sökte på buss 2011-09-06 Granö till Umeå Busstation från arla morgonstund, där anges avgång 07,35 som första avgång.
Vart hittar man kommunens nödlösnings tur, som ska avgå 06,05…. 
Äh, ni vill inte att någon ska planera resande med den, då självdör det mesta.

Likaså nödlösningen från Umeå, eftersom ni ska svälta ut oss med att ta bort 15,20 och 16,00 bussarna för hemvändande elever / arbetare. Den står inte heller upptagen i turlistan. Ni vill att folket ska ge upp. Det luktar kejsarens kläder.

Eller är ni bestämmande, så fulla av brist på insikt och seriös arbetsetik, att ni utan problematikanalysens insikt ställer till elände för människor, med några väl intränade froskler. Länstrafiken klappar sig för bröstet och upprepar att det är politikerbeslut.

Alla vet att skattekronan ska räcka till mycket. Helt klart.
Tar ni fram fungerande tågtransporter mellan vissa orter, så måste det generera minskade transportkostnader för berörda busslinjer mellan dessa orter.

Hur i världen kan ni dra in en väl fungerade morgontur?
Jag åkte bussturen när ni räknade antalet passagerare på denna tur, UNDER SPORTLOVET. Skratta eller gråta, nä, det är en storhund begraven.
Vi får nödlösning från 4 september och fram till 31 december.
Efter 1 januari finns ingen ersättnings / nödlösningsbuss.

Då ska min son upp senast 05,30 för att ta 06,10 bussen från Granö till Vindeln.
06,46 tåg från Vindeln till Umeå C, framme 07,27 om det fungerar.
Lång promenad till Dragonskolan där lektionen börjar 08,20 och 08,30.

Bussarna Umeå – Granö 15,20 och 16,00 är borttagna.
Tåg går 16,38 Umeå C till Vindeln, framme 17,21 men ingen buss till Granö.
Sista bussen går från Vindeln 16,10 till Granö.

Då återstår buss 17,15 från Umeå Busstation, hemma 18,15 i Granö.
TÄNK till lite, att stiga på första bussen 06,10 och komma hem 18,15.
Dessutom veta att det är första året av tre.
Känna glädje över att skaffa sig en utbildning och samtidigt gnager framtidstankarna.
Har det valts rätt yrkesgrund, eller är all bussförbindelse bortsvulten för några tåg.
Tydligen eftersom det inte ens går att "söka resa" och se nödlösnings turen.
Buss går dit spår inte når och någonstans sades det att "landsbygden ska leva".
Ekvationen är svår och de unga är vår framtid.
BOLLY-gruppen har jag inte hört något från angående bussturernas utarmning. BOLLY är/var en samling förtroende valda efter Umeälvens ådal. BOLLY är förkortning på Bo Och Leva…
Jo jo, vars då?

Solsken på de som förmår ställa detta till rätta. 

6 kommentarer

  1. Skattebetalare

    Vi måste ju ta tag i det här – kan vi inte få bussresenärerna längs E12 att åka till Vindelns kommunhus och protestera – detta är ju helt sanslöst. Vi som bor längs E12 i Vindelns kommun betalar lika mycket skatt som övriga i kommunen och ska ha samma service som andra. Tycker politikerna ska svara på frågan: Är det rätt att vi som bor längs E12 ska få försämrad service? Svara!!! Ska det vara så att vi får försämrad service borde vi få sänkt skatt – kanske det är något att jobba för differentierad skatt – täort kontra landsbygd. Det är skrämmande vilken utveckling. Ewa-May och allians svara: hur jobbar ni med frågan i länstrafiken? Region Västerbotten? Visa protokollen från ägarsamråd där du protesterat mot detta vansinne!

  2. Niclas Rågefjord

    Jag håller fullständigt med dig. Verkar vara viktigare för dom folkvalda(nåja)att få tidtabellen för tåget att funka i ifånen(eller stavas det iphone). Och dom som ifrågasätter busstrafikens frånvaro verkar mest bli dummförklarad som inte förstår tågets förträfflighet och miljövänlighet. Huvudsaken att vindeln kommer i centrum. Hoppas någon i tegelhuset bredvid ica vågar ställa sig upp och säga något och inte som hittils bara sitta tyst och tro att det det ska gå obemärkt förbi.

  3. Fundersam

    Hej Carola! Du skriver en del men ska du ha resultat så ska du tala med den som är ansvarig för beslutet. Om du klickar på kommande länk så hittar du info. Sittande majoritetspolitiker i Vindeln har gjort allt i sin makt för att inte dra in den buss du talar om men tydligen så lyssnade inte Landstinget alls. Nu går de in med egna pengar för att lösa det på bästa sätt. Här kommer länken http://www.vll.se/fortroendemannaregistret/PersonInfo.aspx?PersonID=1564&Lopnummer=688

  4. Fundersamx2

    Varför har den politiska utvecklingen i kommunen den senaste tiden gått så snett? En förklaring är den nya majoriteten. En annan är att Ewa May Karlsson (c) allt mer flyr kommunen för en alternativ karriär 2014. Hon är snart inte verksam i kommunen men uppbär ändå en av de högsta lönerna finansierad av oss kommuninnevånare.

    Vart är hon på dagarna? Titta själv:

    http://www.regionvasterbotten.se/politik.html

  5. Niclas Rågefjord

    Om man väger för och nackdelar tåg/buss vad fick skålen att tippa över till tågets fördelar. Pengar? Tågkostnad kontra buss? Restid? Prestige? Subventioner lika för buss/tåg? Ja fler frågor än svar gissar jag. Nu är ju inte jag den som letar/jagar folk för att få svar utan vill att dom kommer fram ur garderoben och visar sitt ansikte utåt inte bara i valtider utan under den tiden det inte ”gäller” visar sitt rätta engagemang och stiger fram och säger att så här är det och jag den och den har röstat si och så ang detta oavsett om det är lokala politiker eller landstigspolitiker. Rakryggad kan man vara. Rent krasst så undrar jag om skillanden är rimligt hur det kan vara billigare att åka flyg umeå-stockholm än åka buss umeå-hemavan. Vem törs svara på det?

  6. Carola

    På radion berättar de om hur sen tåget var i morse. Det stod 4 resande och väntade på 06,25 bussen vid Konsum i Granö i morse. Bra, kollektivt är miljösmart.
    Min bror ringer, några från Ramsele skulle börja köra bil och någon har förhandlat med sin arbetsgivare att förändra arbetstiderna. Detta är ELÄNDIGT.
    Snart har Landstinget kvävt en stor del av Umeälvdal.
    Det går INTE att göra resesök på tabussen.nu från Granö till Umeå före 07.35. Det är SKAMLIGT.
    Visst är tåget bra, Lill-Annika var glad att det bara tar 8 minuter mellan Vindeln och Hällnäs. Vackert så.
    HUR kan Landstinget missunna oss vettig transporttid?
    Det är inte tåget som är problemet, det är politikerna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.