Kommun 50 öre dyrare???

Politiker åker runt i Vindelns Kommun med bössan och förklarar nödvändigheten med att vi ska ligga i topp som Sveriges dyraste kommun. Helt klart ligger vi i absoluta toppskiktet.

Politikern visade på Overhead, ytterst påtagligt, hur de såg ut och hur det blir om vi kvarvarande själar inte är frikostiga. 50 öre framlades som litet men nödvändigt bidrag.

Politikern la även fram att det är verkligen bra att vi får hit flyktingarna eftersom vi bara blir färre.

Färre blir vi för att vi förlorar förbindelser, vi som bor utanför centralorten. Våra barn/ungdomar vill ha vettig transport till studieort och arbete.

En företagare kan inte gå runt med tiggarhåven för att ha råd med vinterdäck eller annan nödvändighet. En företagare planerar sin drift så att det finns utrymme för nödvändiga utgifter. Företagaren är ständigt konkurrensutsatt. Aktivt företagarskap, ty de är själva helt utlämnade till sin prestation. Hmm..

Varför transporterar inte kommunen elever ut till byskolorna, så att alla kan leva vidare.

Varför…

Det jag tänker får jag inte skriva. Men 50 öre till, nä, det tycker jag inte.

Solsken på ärliga och öppna människor utan baktanke, bevara oss från de med väl tilltagna fallskärmsavtal.

2 kommentarer

  1. Terttu

    Hej Carola! Jag ger tummen upp till dig, när du var på mötet. Du ville ha konkreta svar på dina frågor, men de fick du inte. Då stack du!

    • Carola Svanberg

      Tack för dina ord, Terttu. Jag uppskattar om det går att få en dialog. Min respekt för politiker är ytterst naggad i kanten. Jag får en trist känsla av de utvaldas orala inkontinens i en-vägs-kommunikation utan mottagare och förnimmer ingen trygghet. Vem ska trösta knytet och vad ger vi våra efterkommande. Detta år har jag fått två nya barnbarn, en Mille och en William. Hur ska jag kunna se dem i ögonen och inte skämmas över våra övertramp i naturen och i politiken. Solsken på de som dristar sig att säga VAKNA och som framhärdar att vara ärliga, Carola

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.