Nya tankar från Skog

Regn regn och åter regn. 16mm har jag mätt in idag och Skogbäcken brusar precis som på våren. "Brusa högre lilla å" visst finns det en låt som heter så? I vilket fall brusar det otroligt utanför mitt hus. Vattnet är brunt och innehåller ju en massa saker så nu blir stenarna sköljda och det blir en härligar botten naturligtvis. Men stackars alla små fiskar som nu måste kämpa som tok för att finna sig till rätta. För det gör de väl, kämpar alltså?

Jag och min goda vän (mgv) Carola som bor i Mark fick oss ett gott skratt när vi upptäckte att vi satt framför var vår dator och diskuterade bloggen på VK, via telefon!!!!! Vi kom in på det här att vara frivilligarbetare i byns hembygdsförening. Det kan man faktiskt likna med att vara kommunpolitiker, ja kanske även på högre nivå. Man ska ha hög ambition, våga sticka ut, dra i tåtar, ha ett brinnade intresse och verkligen tro på det man gör. Ja det är nästan så att jag blir svettig när jag tänker på det.

Ett är dock säkert: Hade vi inte jobbat ideellt när vi fick bredband till byarna så hade det först och främst blivit mycket dyrare, det hade inte varit lika mycket arbete och vi hade inte fått bråka med all mygg som fanns omkring oss under sena sommarkvällar. Men tack vare bredbandet kan alltså jag och mgv Carola sitta och prata med varandra i telefon samtidigt som vi kan titta på VK.se´s blogg. Det kunde vi inte förr när vi kopplade upp oss via modem. Det var tider det. Jag saknar det inte!

 

.Skogbäcken vid Häggstrand

Etiketter: , ,

3 kommentarer

  1. ELVY SKOGLUND

    Sitter här iden regniga natten och har läst dina reflektioner över de små och stora iaktagelser du gör på dina utflykter.Intressant!YOUR SISTER IN LAW.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.